Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μια ανάσα στο φινάλε εβδομάδας εκπνοής σειρών στα παράγωγα με βίαιες ταλαντώσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μια ανάσα στο φινάλε εβδομάδας εκπνοής σειρών στα παράγωγα με βίαιες ταλαντώσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μια ανάσα στο φινάλε εβδομάδας εκπνοής σειρών στα παράγωγα με βίαιες ταλαντώσεις

Οι ασιατικές μετοχές και τα ΣΜΕ των ΗΠΑ ταλαντεύτηκαν σε μια ασταθή διαπραγμάτευση σήμερα Παρασκευή 19/6 αλλά κατέληξαν στο δεύτερο μέρος των συναλλαγών με ελαφρά θετική μεταβολή. Αφού πρόσφατα οι ανησυχίες για μια νέα αύξηση των περιπτώσεων κοροναϊού ψαλίδισαν τις αυξανόμενες ελπίδες για γρήγορη οικονομική ανάκαμψη. Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε αρχικά -0,06% ενώ στις 8:00 δική μας ώρα ήταν στο +0,04%. Τα futures του S&P 500 μετακινήθηκαν μέσα και έξω από το αρνητικό πεδίο, και σημείωσαν αύξηση 0,23%.

Κάθε φορά που στην παγκόσμια επενδυτική βιομηχανία, καθορίζει τη διάθεση η εικόνα της κατάστασης στις ΗΠΑ συνολικά, στην Αθήνα οι αποφάσεις του τελευταίου δίωρου βγάζουν “απόφαση” για την επιτυχία ή την παγίδευση που έφεραν οι επιλογές των πέντε πρώτων ωρών.

Με κατώτερο την περασμένη εβδομάδα τις 638 μονάδες και ανώτερο τις 688,7 η διακύμανση στην τρέχουσα έφερε χαμηλό στις 630 και ανώτερο από την Τετάρτη στις 682 μονάδες. Δεν έχουμε σημαντική διαφοροποίηση εκτός της επιβεβαίωσης πως η ζώνη 680 – 690 μονάδων αποτελεί σκληρή οροφή για την αγορά της Αθήνας. Η μετακύληση θέσεων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σήμερα, θα μετρήσουν οι αλλαγές στη στάθμιση των μετοχών σε βασικούς για τους ξένους θεσμικούς δείκτες.

Με “αντιστασιακές” μετοχές τις Τραπεζικές, που αρνήθηκαν να οδηγήσουν τον ΔΤΡ κάτω από τις 370 μονάδες, ενώ για αρκετούς θεωρείται επίπεδο που αν παραβιαστεί θα αλλάξει την κατεύθυνση των επενδυτικών τους προσδοκιών, η Αθήνα συντονίστηκε στην παγκόσμια τάση φυγής από το ρίσκο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!