Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η μεταβλητότητα διατηρείται στα διεθνή και την Αθήνα που συσσωρεύει πεισματικά
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η μεταβλητότητα διατηρείται στα διεθνή και την Αθήνα που συσσωρεύει πεισματικά

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η μεταβλητότητα διατηρείται στα διεθνή και την Αθήνα που συσσωρεύει πεισματικά

Η αγορά πέρασε κάτω από τους ΚΜΟ 200 ημερών στα τέλη του Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου του 2020 και αφού βούλιαξε ως τις 470 μονάδες, ξεκίνησε μια βασανιστική πορεία προς αναπλήρωση των απωλειών που σχημάτισε η υποχώρηση από επίπεδα ελαφρά ψηλότερα από τις 920 μονάδες. Από τα μέσα Νοεμβρίου ωστόσο βρέθηκε πάλι πάνω από τον απλό και τον εκθετικό ΚΜΟ 200 και κινήθηκε με συνέπεια ανοδικά, για να κορυφώσει μια μονάδα κάτω των 920 στις 29 Απριλίου. Με δεδομένη την πτώση του τον Μάιο κατά -1,70% και την άνοδο του Ιουνίου κατά +0,75%. Η διόρθωση από τα υψηλά έτους και την κορυφή πολύμηνης ανόδου ήταν πολύ περιορισμένη ακόμα και με βάση την απόστασή της (-7,25%) από το κατώτερο του Μαΐου στις 852,54 μονάδες. Το δε κλείσιμο της Παρασκευής απέχει από το ανώτερο έτους -1,91%. Έτσι, πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, παρά την υποχώρηση των ημερήσιων όγκων, άφησε θετικό αποτύπωμα στις εκτιμήσεις των εγχώριων παραγόντων αλλά και στις προσδοκίες των traders στα παράγωγα. Αυτό εντοπίζεται στα σχόλια των εγχώριων αναλυτών και μάλιστα, μέσω προσεγγίσεων της εικόνας της από διαφορετικές οπτικές.

Ο υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης της Beta Sec Μάνος Χατζηδάκης επισήμαινε:

Έχουμε ήδη το σχηματισμό μιας ομάδας νέων εγχώριων επενδυτών με ικανότητες να κάνει αισθητή την παρουσία του στην ημερήσιες συναλλαγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!