Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μέρα που οι αγορές μετοχών παγκόσμια πιέζονται η Αθήνα αναζητά τάση
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat:  Μέρα που οι αγορές μετοχών παγκόσμια πιέζονται η Αθήνα αναζητά τάση

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Μέρα που οι αγορές μετοχών παγκόσμια πιέζονται η Αθήνα αναζητά τάση

Αφού τα κύματα των τουριστών παραμένουν ανεκπλήρωτη προσδοκία, ξεσπάσανε στο χρηματιστήριο τα κύματα των εντολών πώλησης και το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Απώλειες στην Αθήνα, που βλέπει ακόμα με το κιάλι τα υψηλά(;) των 950 μονάδων, ενώ στην ευρωπαϊκή κεφαλαιαγορά οι δείκτες ανεβαίνουν πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα. Η είσοδος, για μια ακόμα φορά, σε πέτρινα χρόνια δεν μπορεί να αποκλειστεί και η στάση των θεσμικών έναντι των ελληνικών μετοχών, προκύπτει σε μεγάλο ποσοστό από την εκτίμηση που έχουν, με βάση τα επαγγελματικά τους κριτήρια, οι μετοχές των Τραπεζών. Ο κλάδος που καθορίζει ακόμα σε μεγάλο βαθμό τις τιμές των βασικών δεικτών και άρα την στατιστική εικόνα της αγοράς συνολικά, υστερεί δραματικά έναντι του μέσου όρου και αυτό σημαίνει, ότι υπάρχουν μετοχές με πολύ καλές αποδόσεις αλλά είναι λίγες με μικρό τον συντελεστής βαρύτητας στο σχηματισμό της τιμής του ΓΔ και του 25άρη.

Το χρηματιστήριο της Αθήνας εμφάνισε μια σημαντική επίδοση από τον πυθμένα της πτώσης λόγω της κρίσης από την πανδημία, καθώς από το κλείσιμο στις 484,4 μονάδες στις 16 Μαρτίου, έφθασε στις 14 Ιουνίου στις 927,29 μια απόδοση της τάξης του 90% (+91,43% για την ακρίβεια). Ωστόσο κατόπιν διορθώνει σταθερά αλλά με ανοδικές ανάσες ενδιάμεσα. Το ΧΑ όμως είναι τραπεζοκεντρικό, δηλαδή οι βασικοί του δείκτες εξαρτώνται πολύ από τις αποτιμήσεις των τεσσάρων τραπεζικών blue chip και για αυτό η πορεία του ΔΤΡ έχει μεγάλη σημασία.

Αυτός λοιπόν στον πυθμένα για την πανδημία εμφάνισε το χαμηλότερο κλείσιμο στις 23 Μαρτίου στις 268,69 μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!