Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Κρίσιμη μέρα για την πορεία των τιμών με το διεθνές κλίμα ευνοϊκό
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Κρίσιμη μέρα για την πορεία των τιμών με το διεθνές κλίμα ευνοϊκό

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Κρίσιμη μέρα για την πορεία των τιμών με το διεθνές κλίμα ευνοϊκό

Σημειώσαμε χθες και τεχνικά σήμερα είναι κρίσιμη μέρα για την αποκάλυψη των αιτίων που έφεραν δυο ανοδικά κλεισίματα σε εβδομάδα εκπνοής με triple witch.

Οι περισσότερες ασιατικές αγορές μετοχών σημείωσαν άνοδο σήμερα, δίνοντας παράταση σε ένα ράλι που προκαλείται από τα αισιόδοξα οικονομικά δεδομένα της Κίνας και των ΗΠΑ. Το δολάριο, οι αποδόσεις των ομολόγων ΗΠΑ και ο χρυσός διατηρήθηκαν σταθερά καθώς οι επενδυτές περίμεναν την άποψη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την οικονομία στη συνεδρίαση επί της νομισματικής πολιτικής της. Οι βασικοί δείκτες στο ΧΑ έχουν εμφανίσει αθροιστικά άνοδο από την Παρασκευή πάνω από +4% και χθες το βήμα ήταν μικρό αλλά εμφανίστηκε μετά την επιτυχή απορρόφηση της προσφοράς που προκάλεσαν οι παράγοντες που θέλησαν να ενθυλακώσουν τα κέρδη από το rebound της τρέχουσας εβδομάδας.

Η έναρξη των συναλλαγών είχε τα χαρακτηριστικά μιας αφομοίωσης των απροσδόκητα ψηλών επιπέδων στα οποία οδηγήθηκαν οι τιμές τη Δευτέρα. Στο πρώτο τέταρτο, με ζώνη τιμών μεταξύ των 658,5 και 661,3 μονάδων, ο τζίρος ήταν πάνω από 3 εκατ. ευρώ και οι μεταβολές των blue chip με εξαίρεση 4, ήταν μικρότερες της μιας ποσοστιαίας μονάδας. Πάνω από +1% κέρδιζαν ΔΕΗ ΛΑΜΔΑ και ΑΡΑΙΓ και στο -1,5% ήταν η πτώση της ΕΕΕ. Οι 661 μονάδες δεν είχαν γίνει τιμή σπάνια για τον ΓΔ στο πρώτο ημίωρο, που με τη συμπλήρωσή του έγραφαν κέρδη η ΑΛΛΦΑ και η ΕΤΕ, με την ΕΥΡΩΒ αμετάβλητη από τις Τράπεζες και την ΠΕΙΡ στο -1,4%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!