Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η κόντρα του επιλεκτικού αγοραστικού ενδιαφέροντος με τη διόρθωση διεθνώς ορίζει τάση 
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η κόντρα του επιλεκτικού αγοραστικού ενδιαφέροντος με τη διόρθωση διεθνώς ορίζει τάση 

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η κόντρα του επιλεκτικού αγοραστικού ενδιαφέροντος με τη διόρθωση διεθνώς ορίζει τάση 

  • Τα αδύναμα κινεζικά οικονομικά δεδομένα ενίσχυσαν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά κυρίως στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
  • Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανέφερε χθες ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Αύγουστο σημείωσε τη μικρότερη αύξηση σε έξι μήνες. Υποδηλώνοντας ότι ο πληθωρισμός πιθανότατα κορυφώθηκε.
  • Οι επενδυτές ερμήνευσαν την υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων ως ένδειξη για υποχώρηση των ρυθμών ανάπτυξης εν μέσω της διατήρησης της απειλής για την οικονομία από την πανδημία.
  • Έχει μεγάλη επίδραση στη διαμόρφωση της δυναμικής του ελληνικού χρηματιστηρίου η τάση στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά. Υπάρχει επίσης αγοραία συναίνεση ότι χωρίς την υπέρβαση από τον τραπεζικό δείκτη των 575 μονάδων, ο ΓΔ δεν μπορεί να φθάσει στις 950 μονάδες.
  • Η συσσώρευση επί μέρες σε ζώνη τιμών γύρω από τις 905 μονάδες οδηγεί στο ίδιο συμπέρασμα από διαφορετικές νοηματικές διαδρομές τους εγχώριους αναλυτές. Η αγορά θα κινηθεί με βάση το αποτέλεσμα αυστηρά επιλεκτικών κινήσεων.

Το βασικό γεγονός για το φρόνημα των επενδυτών ήταν, από την προηγούμενη εβδομάδα, η ανακοίνωση της μέτρησης των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ τον Αύγουστο. Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανέφερε χθες ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Αύγουστο σημείωσε τη μικρότερη αύξηση σε έξι μήνες. Υποδηλώνοντας ότι ο πληθωρισμός πιθανότατα κορυφώθηκε, επιβεβαιώνοντας ή συμβαδίζοντας με την μακροχρόνια πεποίθηση του προέδρου της Fed Jerome Powell ότι ο υψηλός πληθωρισμός είναι παροδικός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!