Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Με το κλίμα να έχει λιγότερα σύννεφα το τέλος μιας πτωτικής εβδομάδας
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Με το κλίμα να έχει λιγότερα σύννεφα το τέλος μιας πτωτικής εβδομάδας

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Με το κλίμα να έχει λιγότερα σύννεφα το τέλος μιας πτωτικής εβδομάδας

  • Οι αγορές παγκόσμια εμφανίζουν σύνδεση της διάθεσης για ρίσκο με βάση την ερμηνεία που υπολογίζουν πως θα δώσουν οι ισχυρές Κεντρικές Τράπεζες στην εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών τα οποία θεωρούν καθοριστικά για την ανάπτυξη της οικονομίας που εποπτεύουν.
  • Οι επενδυτές παγκόσμια προβληματίζονται σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ερμηνείας των επιφυλακτικών κινήσεων των κεντρικών τραπεζών για τον τερματισμό των προγραμμάτων παροχής οικονομικών κινήτρων, γεγονός που άφησε επίσης τις αγορές συναλλάγματος ήσυχες.
  • Η αντίδραση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που ανακοίνωσε ότι το επόμενο τρίμηνο θα επιβραδύνει τις αγορές ομολόγων έκτακτης ανάγκης, που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, περιορίστηκε από την Κριστίν Λαγκάρντ. Αφού απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το πώς σχεδιάζει να τερματίσει το πρόγραμμα αγορών έκτακτης ανάγκης για πανδημία ύψους 1,85 τρισεκατομμυρίων ευρώ.
  • Τα στατιστικά της ΕΧΑΕ έδειξαν πως και τον Αύγουστο οι Αλλοδαποί Δικαιούχοι Μερίδων προκάλεσαν εισροές κεφαλαίων ύψους €29,8 εκατ., συμπληρώνοντας τέταρτο συνεχόμενο μήνα εισροών, σε αντίθεση με τους Ημεδαπούς Δικαιούχους Μερίδων οι οποίοι πραγματοποίησαν εκροές ύψους €29,8 εκατ. τον ίδιο μήνα.
  • Τα ασιατικά χρηματιστήρια είναι τα πρώτα που εμφάνισαν τη διάθεση στο τέλος μιας καθοδικής εβδομάδας να κλείσουν με κέρδη. Τα futures επί των δεικτών της Wall Street είναι επίσης ανοδικά στο +0,20%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!