Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Τα υψηλά του Απρίλη έγιναν σκληρές οροφές μετά από παρατεταμένες ρευστοποιήσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Τα υψηλά του Απρίλη έγιναν σκληρές οροφές μετά από παρατεταμένες ρευστοποιήσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Τα υψηλά του Απρίλη έγιναν σκληρές οροφές μετά από παρατεταμένες ρευστοποιήσεις

Αυτές τις μέρες οι αρμόδιοι των ισχυρών οικονομιών του πλανήτη ειδοποιούν πως η ανάκαμψη, από την ύφεση που έφερε το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας από τα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα είναι βασανιστική. Θυμίζουμε πως είχαμε αναφέρει ότι οι θεσμικοί διεθνώς είχαν ανοίξει διάλογο για την μορφή της ανάκαμψης μετά τους περιορισμούς. Οι αισιόδοξοι την έβλεπαν με σχήμα V ενώ οι μετριοπαθώς αισιόδοξοι την υπολόγιζαν σαν U με αρκετούς εκ των αρμοδίων της Fed να ειδοποιούν πως ένα ξέσπασμα της επιδημίας ξανά στις ΗΠΑ θα μπορούσε να φέρει ανάκαμψη τύπου W. Η υποψία πως μπορεί η κατάσταση να εξελιχθεί για καιρό έφερε εκτιμήσεις για οικονομία και ανάπτυξη με τη μορφή του L.

Οι χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας υποχώρησαν και ο χρυσός έφτασε στο υψηλό μιας εβδομάδας σήμερα Πέμπτη 14/5, καθώς ανησυχούν για ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων από κοροναϊό και από μια ασαφή αξιολόγηση του τρόπου επιστροφής στην κανονικότητα από τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που έσβησε τις ελπίδες για γρήγορη ανάκαμψη.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell προειδοποίησε για μια «παρατεταμένη περίοδο» αδύναμης οικονομικής ανάπτυξης, ενώ δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει την εξουσία της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ όπως απαιτείται ζητώντας πρόσθετες δημοσιονομικές δαπάνες για να σταματήσει η επίπτωση από την πανδημία. Προσθέτοντας την ανησυχία των επενδυτών, ένας ανώτερος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε ότι ο ιός δεν μπορεί ποτέ να εξαφανιστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!