Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Τα γεωπολιτικά λειτουργούν επιβαρυντικά, η αντίδραση τεχνικά έχει πιθανότητες 
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat:  Τα γεωπολιτικά λειτουργούν επιβαρυντικά, η αντίδραση τεχνικά έχει πιθανότητες 

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Τα γεωπολιτικά λειτουργούν επιβαρυντικά, η αντίδραση τεχνικά έχει πιθανότητες 

Μια καλύτερη δυναμική από των ευρωπαϊκών που εμφάνισαν τα χρηματιστήρια στη Νέα Υόρκη, βοήθησε να κινηθούν ανοδικά στο πρώτο μέρος αρκετά από τα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος, σε ορισμένα κυριάρχησαν οι πιέσεις ξανά που δεν διευκολύνουν την ανάπτυξη αισιοδοξίας στις συναλλαγές στην Ευρώπη. Παράλληλα η ροή των ειδήσεων σχετικά με τις δραστηριότητες των γειτόνων στην περιοχή, δεν επιτρέπει να μειωθεί η ένταση που υπάρχει στη σχέση των δυο χωρών.

Με την κατάσταση στα γεωπολιτικά να περνάει στο κόκκινο, ήταν αδύνατο χθες να μην επικρατήσει αυτό το χρώμα και στο ταμπλό της αγοράς μετοχών της Αθήνας. Στο πρώτο πεντάλεπτο οι ανοδικές μετοχές ήταν 11 από τις 55 που έκαναν πράξεις. Ο τζίρος έπιασε το 1 εκατ. ευρώ στα 7 πρώτα λεπτά, με τις απώλειες του μέσου όρου τότε στο -1,50%. Οι ρυθμοί συναλλαγών και η διαρκώς αυξανόμενη προσφορά μετοχών είχαν προκαλέσει διάθεση για φυγή από το ρίσκο ακόμα και σε εκείνους που είχαν αποφασίσει να κρατηθούν ψύχραιμοι.

Στα Διεθνή χρηματιστήρια οι αποχρώσεις της επενδυτικής αγωνίας χθες ώθησαν σε μαζική τάση ενθυλάκωσης κερδών από την πρόσφατη άνοδο στην Ευρώπη. Αλλά στην Αθήνα δεν υπάρχουν χαρτοφυλάκια που διαθέτουν κέρδη από κάποια ανοδική κίνηση διαρκείας και ουσίας, που να δικαιολογούν τέτοιας ποιότητας αιτίες ρευστοποιήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!