Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Εβδομάδα Κεντρικών Τραπεζών (ΗΠΑ Αγγλία Ιαπωνία) με ελπίδες για εμβόλιο
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Εβδομάδα Κεντρικών Τραπεζών (ΗΠΑ Αγγλία Ιαπωνία) με ελπίδες για εμβόλιο

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Εβδομάδα Κεντρικών Τραπεζών (ΗΠΑ Αγγλία Ιαπωνία) με ελπίδες για εμβόλιο

Μια αποκλιμάκωση στην ένταση που είχε διαμορφωθεί πρόσφατα υπέδειξε την κορύφωση του κινδύνου για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και την σταδιακή υποχώρηση της Τουρκίας από την άκρως επιθετική τακτική της. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού εν μέσω μιας αρνητικής συγκυρίας λόγω πανδημίας στο οικονομικό πεδίο δεν ανησύχησαν ούτε ενθουσίασαν αλλά θα δεχθούν αυτές τις μέρες την κριτική των θεσμικών μέσα από το ταμπλό της αγοράς. Στο διεθνές πεδίο είχαμε την ανανέωση των προσδοκιών για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, αφού η AstraZeneca επανέλαβε τις δοκιμές της φάσης-3.

Η Παρασκευή σηματοδότησε την πάροδο έξι μηνών από τότε που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε πανδημία για τον κοροναϊό στις 11 Μαρτίου. Έκτοτε, οι μεγάλες οικονομίες παγκόσμια έχουν πέσει σε ύφεση και εκατομμύρια έχουν χάσει τη δουλειά τους, ωθώντας τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο να ξεκινήσουν την παροχή πρωτοφανών κινήτρων.

Η AstraZeneca δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι έχει ξαναρχίσει τις κλινικές δοκιμές στη Βρετανία για το εμβόλιο COVID-19, ένα από τα πιο εξελιγμένα στην εργαστηριακή ανάπτυξη, αφού έλαβε το πράσινο φως από τους επόπτες ασφαλείας. Οι δοκιμές του πειραματικού εμβολίου στο τελευταίο στάδιο, που αναπτύχθηκαν με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τέθηκαν σε αναστολή την περασμένη εβδομάδα μετά από μια ασθένεια σε ένα συμμετέχοντα στη μελέτη στη Βρετανία, προκαλώντας αμφιβολίες για την πρόωρη διάθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!