Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Εβδομάδα αναταράξεων με αναζωπύρωση των λοιμώξεων στην Ευρώπη
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Εβδομάδα αναταράξεων με αναζωπύρωση των λοιμώξεων στην Ευρώπη

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Εβδομάδα αναταράξεων με αναζωπύρωση των λοιμώξεων στην Ευρώπη

Μετά από μια καθοδική εβδομάδα για τα περισσότερα χρηματιστήρια του πλανήτη, οι συναλλαγές στην Ασία σήμερα διεξήχθησαν σε στενό εύρος τιμών με τα περισσότερα χρηματιστήρια να εμφανίζουν μικρές πτωτικές μεταβολές. Στην Αθήνα ο ΓΔ εμφάνισε σημαντικά κέρδη.

Η άνοδος στη βδομάδα εκπνοής των σειρών Σεπτεμβρίου δεν είχαν σαν βάση τα κέρδη των τραπεζικών μετοχών αλλά τα άλματα άνω του +5% των ΕΛΛΑΚΤΩΡ +39,34%, ΒΙΟ +16,45%, ΔΕΗ +10,39%, ΑΡΑΙΓ +6,44%, ΕΥΔΑΠ +6,15%, ΑΔΜΗΕ +6,09%, ΦΡΛΚ +5,88%, ΜΟΗ +5,71%, ΕΧΑΕ +5,28%.

Στην παγκόσμια επενδυτική βιομηχανία η κατάσταση περιγράφεται ανάγλυφα από την Kathy Bostjancic, της Oxford Economics: «Ενώ η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται, η δυναμική της επιβραδύνεται σαφώς. Η δεύτερη φάση της ανάκαμψης πιθανότατα θα είναι ανώμαλη και γεμάτη παγίδες. Η ανάπτυξη της πανδημίας παραμένει ο πρωταρχικός παράγοντας που οδηγεί την οικονομία, παράλληλα με τις συζητήσεις για τη δημοσιονομική πολιτική και την εξαιρετικά χαλαρή πολιτική από την Fed». Σημείωσε.

Μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη είναι η επανεμφανιζόμενη πανδημία, με τους αναλυτές να φοβούνται ότι η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός θα μπορούσαν να εκπλήξουν με την πτώση τους το επόμενο έτος. Προσθέτοντας ανησυχίες, οι ευρωπαϊκές χώρες από τη Δανία έως την Ελλάδα ανακοίνωσαν νέους περιορισμούς την Παρασκευή για να περιορίσουν τις αυξανόμενες μολύνσεις κοροναϊού σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πόλεις τους, ενώ η Βρετανία αναφέρθηκε ότι εξετάζει ένα νέο εθνικό lockdown.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!