Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Επιστροφή των ξένων θεσμικών, χωρίς όμως συντονισμό με τα διεθνή χρηματιστήρια
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Επιστροφή των ξένων θεσμικών, χωρίς όμως συντονισμό με τα διεθνή χρηματιστήρια

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Επιστροφή των ξένων θεσμικών, χωρίς όμως συντονισμό με τα διεθνή χρηματιστήρια

Οι επενδυτές στην Αθήνα είχαν στην πραγματικότητα δικό τους πρόγραμμα παρεμβάσεων στις αποτιμήσεις των Τραπεζικών blue chip. Έτσι, στο πρώτο δεκάλεπτο τα μηνύματα από το ταμπλό ήταν κατάλληλα για να παρασύρουν τους αισιόδοξους για εισαγωγή εντολών αγοράς. Γιατί με δεδομένη την “ανάγκη” της υπέρβασης των 900 μονάδων, το ανώτερο από τις 10:38 στις 898,65 αύξανε την πιθανότητα να ξεπεραστούν αυτά τα επίπεδα, μέσα στη μέρα. Βέβαια το ξεγέλασμα δεν κράτησε πολύ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο ΓΔ πέρασε για πρώτη φορά σε αρνητικό πεδίο και μετά τις 11:45 ως τις 14:00 αιωρήθηκε εντός του. Μετά κινήθηκε πλάγια σε μια ισορροπία που αντιστοιχούσε στη μάχη από δύο αντίθετων προσδοκιών στρατόπεδα.

Η επιφυλακτικότητα δεν είχε τόσο σχέση με την απουσία ισχυρού αγοραστικού ενδιαφέροντος. Ήταν απόλυτα συνδεδεμένη με τη μετριότητα του συναλλακτικού ενδιαφέροντος. Σε αυτή απέδιδαν οι εγχώριοι παράγοντες το φαινόμενο της εγγραφής του κατώτερου μέρας, οριακά κάτω από τις 891 μονάδες, πριν τη συμπλήρωση δυο ωρών ελεύθερων συναλλαγών. Αυτή η επιφύλαξη για συμμετοχή οδήγησε και την εξέλιξη του τζίρου, που κατάφερε να πιάσει στις 15:12, τον τζίρο των 40 εκατ. ευρώ, της περασμένης συνόδου πριν τις δημοπρασίες. Το δυσάρεστο ήταν ότι το μεγαλύτερο μέρος από αυτόν πραγματοποιήθηκε με κυριαρχία της προσφοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!