Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η επιστροφή των επιφυλάξεων αποτυπώθηκε στις Τράπεζες κάμπτοντας τιμές και φρόνημα
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η επιστροφή των επιφυλάξεων αποτυπώθηκε στις Τράπεζες κάμπτοντας τιμές και φρόνημα

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η επιστροφή των επιφυλάξεων αποτυπώθηκε στις Τράπεζες κάμπτοντας τιμές και φρόνημα

Μετά από μια ισχυρή ανοδική κίνηση των τιμών στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις, που οδήγησαν τα κέρδη του μέσου όρου στον τρέχοντα μήνα πάνω από 21%, ήρθε η προσέγγιση χθες των 700 μονάδων στο πρώτο δίωρο των συναλλαγών. Μετά από αυτό οι συναλλασσόμενοι όρισαν ισορροπία προσφοράς και ζήτησης άρα πλάγια κίνηση σε ζώνη τιμών κατά δέκα μονάδες χαμηλότερα.

Παράλληλα, οι μετοχές παγκόσμια υποχώρησαν σήμερα Τετάρτη 18/11, καθώς η εξασθένιση του ρυθμού αύξησης στις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ, προκάλεσε ανησυχίες ότι οι αυξανόμενες περιπτώσεις κρουσμάτων κοροναϊού θα μπορούσαν να καταπνίξουν μια εύθραυστη ακόμα οικονομική ανάκαμψη, παραγκωνίζοντας την ευφορία από τις ανακοινώσεις των πετυχημένων δοκιμών από φαρμακοβιομηχανίες για την ανακάλυψη εμβολίων. Μια επιφυλακτική διάθεση κυριάρχησε επίσης στους επενδυτές που συμμετείχαν στις συναλλαγές της Wall Street, καθώς αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ άρχισαν να περιορίζουν τις συγκεντρώσεις και να υποχρεώνουν την κάλυψη προσώπων, αφού περισσότεροι από 70.000 Αμερικανοί νοσηλεύτηκαν για COVID-19 από τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία του Δημοσίου των ΗΠΑ.

Τα futures της Wall Street ήταν με αρνητικό πρόσημο από το πρωί κοντά στο -0,50%, αλλά τα κλειδιά της ευτυχίας το ταμπλό φώναζε πως ήταν υπόθεση του τραπεζικού κλάδου, στις μετοχές του όποιου οι πιέσεις κλιμακώθηκαν. Καθώς ο ΔΤΡ αναζητούσε πυθμένα από τις 14:30, χωρίς να είναι σίγουρο πω τον είχε βρει στις 16:00, αν και ο τζίρος είχε ξεπεράσει τα 62,5 εκατ. Συγχρόνως, η πτωτική μεταβολή των futures της Wall Street πλησίαζε το -1%, ειδοποιώντας πως τις παραστάσεις των ξένων θεσμικών θα εμπλούτιζε άλλη μια ομάδα καθοδικών δεικτών, αφού η Ευρώπη είχε ήδη κοκκινίσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!