Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Οι επενδυτές ανησυχούν και παράλληλα ελπίζουν υποθάλποντας τη νευρικότητα
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Οι επενδυτές ανησυχούν και παράλληλα ελπίζουν υποθάλποντας τη νευρικότητα

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Οι επενδυτές ανησυχούν και παράλληλα ελπίζουν υποθάλποντας τη νευρικότητα

Με άνοδο κατόπιν συντονισμού με την αντίδραση στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά η αγορά της Αθήνας πέρασε τον μέσο όρο της πάνω από τις 610 μονάδες, με ανώτερο μέρας 5 μονάδες πιο πάνω. Ωστόσο ο τζίρος περιορίστηκε στα 35 εκατ. ευρώ και στην εξέλιξη των συναλλαγών η ανοδική ορμή διαρκώς εξασθενούσε. Η παγκόσμια επενδυτική βιομηχανία βρίσκεται σε μια ιδιόμορφη κατάσταση. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν παγιδευτεί αυτόν τον μήνα ανάμεσα σε απαίσια οικονομικά μεγέθη συνδυασμένα με τις ανησυχίες σχετικά με την επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας, ενώ στην άλλη πλευρά αναπτύσσουν μια αισιοδοξία από τη χαλάρωση των περιορισμών λόγω του COVID-19 σε πολλές χώρες.

Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας έδωσε την Τρίτη στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τρεις μήνες για να δικαιολογήσει τις αγορές στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς ομολόγων της, ή να χάσει την Bundesbank ως συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα που στοχεύει στο μετριασμό του οικονομικού πλήγματος από τον κοροναϊό. Το ευρώ έφτασε στο χαμηλότερο σημείο σε βάθος μιας εβδομάδας στα 1,0826 δολάρια τη νύχτα και υποχώρησε σε μια τριετή κατώτατη τιμή των 115,09 γιεν στην Ασία, καθώς οι έμποροι ανησυχούσαν τόσο για το καθεστώς όσο και για το μέλλον του ευρώ.

Με 4 εκατ. ευρώ στο ημίωρο ο ΓΔ κέρδιζε +1,9% πλησίαζε τις 914 μονάδες και από τα blue chip απώλειες κάτω του -1% είχε μόνον η ΤΙΤC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!