Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η δυναμική εξαρτάται από τις Τράπεζες την τάση ορίζουν τα αποτελέσματα  και τα διεθνή
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η δυναμική εξαρτάται από τις Τράπεζες την τάση ορίζουν τα αποτελέσματα  και τα διεθνή

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η δυναμική εξαρτάται από τις Τράπεζες την τάση ορίζουν τα αποτελέσματα  και τα διεθνή

Το μήνυμα από το ταμπλό την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου είναι σαφές και υπέρ ανόδου. Αυτό, καθιστά την τρέχουσα εβδομάδα αποφασιστικής σημασίας για την μεταβολή του μήνα, που παραδοσιακά κυριαρχεί μια ιδιότυπη νευρικότητα. Την αποδίδουν οι εγχώριοι παράγοντες στη θερινή ραστώνη. Αλλά στο καιρό της πανδημίας και των καταστροφικών φυσικών φαινομένων, είναι άγνωστο το ποιες παραδόσεις θα διατηρηθούν και ποιες θα αλλάξουν.

Η εικόνα του οικονομικού κλίματος έναντι του κοινωνικού διαφέρει καθώς στην οικονομική δραστηριότητα είχαμε την έκρηξη πάνω από τις προβλέψεις στο πεδίο του τουρισμού και των μετακινήσεων. Στο κοινωνικό πεδίο ωστόσο η πολιτικοποίηση και οι πολλαπλές προσεγγίσεις σε ένα αυστηρά επιστημονικό φαινόμενο σχετικό με την πανδημία και τον εμβολιασμό έχει γίνει αφορμή για αντιπαράθεση σε φιλοσοφικό επίπεδο που διχάζει εμποδίζοντας την καταναλωτική δραστηριότητα του τελευταίου τριμήνου. Υπάρχει επίσης ανάλογη εικόνα στα διεθνή χρηματιστήρια όπου τα εταιρικά αποτελέσματα δείχνουν την διατήρηση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ την επιτάχυνση της ανάπτυξης στην Ευρώπη αλλά στα γεωπολιτικά υπάρχουν θύλακες που παράγουν επενδυτική ανησυχία και επιφυλάξεις. Άρα με ποια κριτήρια θα αποφασίσουν να κινηθούν συναλλακτικά οι θεσμικοί αλλά και οι ιδιώτες επενδυτές, που επιστρέφουν δειλά αλλά κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στις μετοχές εκτός του 25άρη, δεν είναι γνωστό.

Στην Αθήνα

Η δεύτερη εβδομάδα του μήνα, έφερε στον μέσο όρο κέρδη +0,20%, ενώ η επίδοση στον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο +0,79%, με απόδοση έτους +10,67%, ο FTSE25 ενισχύθηκε +0,02%, στον μήνα αποδίδει +0,62% και στο 2021 κερδίζει +10,92%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!