Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Το διεθνές κλίμα φαίνεται ουδέτερο, σε σχέση με τη συνέχεια της ανόδου
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat:  Το διεθνές κλίμα φαίνεται ουδέτερο, σε σχέση με τη συνέχεια της ανόδου

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Το διεθνές κλίμα φαίνεται ουδέτερο, σε σχέση με τη συνέχεια της ανόδου

Η παγκόσμια αναταραχή που αφορά στις Τραπεζικές εταιρίες, μετά την αδυναμία ενός σχετικά μεγάλου hedge fund να εξυπηρετήσει τους πελάτες της που χτύπησε μια σειρά από γνωστές Τράπεζες. Η Nomura και η Credit Suisse αντιμετωπίζουν απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά ο Μάικλ Μακάρθι, επικεφαλής στρατηγικός αγορών της CMC Markets, δήλωσε σήμερα το πρωί ότι οι ανησυχίες «είναι πολύ συγκεκριμένες για έναν μικρό αριθμό hedge fund». Αν αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάσει τη στάση των θεσμικών απέναντι στις τραπεζικές μετοχές του ΧΑ η αγορά θα κινηθεί με βάση τη στατιστική προϊστορία της. Δηλαδή θα ολοκληρώσει τη διόρθωση μετά από την χθεσινή πρόσκρουση στις 870 μονάδες και θα κινηθεί κατόπιν ακόμα ψηλότερα.

Η νευρικότητα στα διεθνή χρηματιστήρια φαινόταν, από τα χαράματα της Δευτέρας, εξασφαλισμένη. Στην Αθήνα, με κλειδοκράτορες τα τραπεζικά blue chip, ο ΓΔ φλέρταρε με μεταβολές της τάξης του +1% όταν στις 11:00, ο τζίρος πέρασε τα 9,1 εκατ. ευρώ και ο ΓΔ τις 860 μονάδες. Στην Ευρώπη την ίδια ώρα, που το ξεκίνημα ήταν συντονισμένα ανοδικό, είχαν περάσει σε αρνητικό πεδίο οι δείκτες του ισπανικού του ιταλικού και του Βρετανικού χρηματιστηρίου. Ενώ οι δείκτες στη Γαλλία και τη Γερμανία σημείωναν κέρδη, που ήταν ωστόσο λιγότερα από τα μισά από όσα εμφάνισαν στα πρώτα 20 λεπτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!