Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Αβέβαιο το βήμα μετάβασης στο τρίτο τρίμηνο με ποδαρικό στον τουρισμό
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Αβέβαιο το βήμα μετάβασης στο τρίτο τρίμηνο με ποδαρικό στον τουρισμό

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Αβέβαιο το βήμα μετάβασης στο τρίτο τρίμηνο με ποδαρικό στον τουρισμό

Η τουριστική περίοδος άρχισε σήμερα με το άνοιγμα των αεροδρομίων σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Ο Ιούνιος δεν ήταν ανοδικός μετά από την αλυσίδα των 4 καθοδικών συνεδριάσεων που διέκοψε η χθεσινή άνοδος στην τελευταία συνεδρίασή του. Ωστόσο ο μήνας, ήταν ο πρώτος, του 2020, που έδωσε κέρδη στον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών ΔΤΡ +10,04%, ενώ σε μηνιαία βάση η κεφαλαιοποίηση του Χ.Α., μειώθηκε κατά 1 δισ. ευρώ. Από την αρχή του χρόνου, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 30,3%, ο Τραπεζικός δείκτης απώλειες 58,9% και η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει μειωθεί κατά 16,85 δισ. ευρώ. Το μίγμα των στατιστικών δεδομένων δεν είναι ενθαρρυντικό αλλά οι προοπτικές για την τουριστική βιομηχανία διαμορφώνονται πιο χειροπιαστά. Έστω και με τις εκτιμήσεις πως φέτος θα έχουμε μείωση στο τουριστικό προϊόν τόση, ώστε να θεωρηθεί το 25% του περυσινού πιθανό και αν πάει στο 30%, θα είναι ικανοποιητικό.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν το πρώτο εξάμηνο με άνοδο. Τα ευρωπαϊκά εμφάνισαν μικρές απώλειες ή μικρή ενίσχυση, καθώς άλλοι φρόντιζαν να ενθυλακώσουν κέρδη και κάποιοι θέλησαν να βελτιώσουν την εικόνα του χαρτοφυλακίου τους. Στην Αθήνα είχαμε άνοιγμα με ανοδικό χάσμα που θεωρήθηκε δικαιολογημένο, λόγω της παραφωνίας που υπήρξε με την πτώση της Δευτέρας. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους θεσμικούς, που δεν έχουν ολοκληρώσει τις ρευστοποιήσεις θέσεων, να συνεχίσουν τις πιέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!