Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η Αθήνα αναζητά τάση ενώ οι διεθνείς αγορές κινούνται ανοδικά  
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η Αθήνα αναζητά τάση ενώ οι διεθνείς αγορές κινούνται ανοδικά  

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η Αθήνα αναζητά τάση ενώ οι διεθνείς αγορές κινούνται ανοδικά  

Το άδοξο τέλος μια συνεδρίασης στην οποία το ανώτερο σημειώθηκε νωρίς και το κατώτερο λίγα λεπτά προ του τέλους των ελεύθερων συναλλαγών επηρέασε αρνητικά το φρόνημα των επενδυτών. Από τα σχόλια των εγχώριων αναλυτών προκύπτει πως οι εταιρικές κινήσεις μπορούν να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον αλλά από μόνος του κάθε τίτλος δεν μπορεί να διαμορφώσει με σταθερότητα την τάση στην αγορά. Απομένει στα διεθνή χρηματιστήρια που αποτύπωσαν την επενδυτική αισιοδοξία η δημιουργία κλίματος που θα αυξήσει την διάθεση για ρίσκο στην Αθήνα.

Μπορεί χθες να απουσίασαν γεγονότα και εξελίξεις που θα έδιναν τόνο στις διεθνείς αγορές, αν και αυτές συνέχισαν την ανοδική τους πορεία αλλά από σήμερα τα ξένα χρηματιστήρια θα αποκτήσουν τάση από τη μέτρηση του πληθωρισμού των ΗΠΑ . Επίσης θα ανακαλύψουν πότε από τη μαρτυρία του προέδρου της Fed στο Κογκρέσο την Τετάρτη, στον προγραμματισμένο απολογισμό του θα ξεκινήσει η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της. Ενώ ξεκινά και η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων που θα κρίνει αν δικαίως εμφανίστηκαν τα ρεκόρ των βασικών δεικτών της Wall Street.

Το ΧΑ χθες, μετά από 4 και πλέον ώρες έδειξε να ισορροπεί ικανοποιητικά στο +0,4%. Τα δε 60 εκατ. ευρώ στον τζίρο ξεπεράστηκαν στις 14:45 με αξία πακέτων 3,625 εκατ., που σημαίνει ότι υπήρχε δράση στον πάγκο της αγοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!