Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η ανησυχία για την πανδημία αντισταθμίζεται από τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η ανησυχία για την πανδημία αντισταθμίζεται από τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η ανησυχία για την πανδημία αντισταθμίζεται από τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία

Μια μικρή ανοδική ανάσα δεν είναι αρκετή για να επιστρέψει η αισιοδοξία και η διάθεση για ρίσκο στην Αθηναϊκή αγορά χθες η συνεισφορά πλήθους μετοχών του 25άρη που δεν ανήκουν στον τραπεζικό κλάδο άφησε υποσχέσεις. Ωστόσο η αδυναμία των τραπεζικών blue chip να οδηγήσουν μια πτώση στην οποία πρωταγωνίστησαν υποδηλώνει πως οι ισχυροί θεσμικοί διαπιστώνουν παράταση των προβλημάτων που βασανίζουν τις συστημικές Τράπεζες της χώρας. Αυτά εμποδίζουν την αγορά να παρακολουθήσει τη δυναμική των ευρωπαϊκών αγορών.

Το γεγονός πως υπάρχουν πιέσεις ικανές να δώσουν απώλειες σε τραπεζικά blue chip μετά τη βουτιά της Δευτέρας, λέει πολλά για τις λεπτομέρειες που διαμορφώνουν τα κριτήρια των θεσμικών επενδυτών για τον τραπεζικό κλάδο. Δεν τους αδικούμε, γιατί το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα της τουριστικής περιόδου. Αν δεν υποχωρήσει πολύ το ΑΕΠ από μια χρονιά που την είχαν υπολογίσει για καλύτερα επίπεδα από τον τουρισμό έναντι αυτών που θα προκύψουν τελικά, υπάρχει χώρος για να ανεβούν οι αποτιμήσεις. Αν όμως η υγειονομική εικόνα δεν βελτιωθεί και ξεσπάσει το τέταρτο κύμα της πανδημίας τον Αύγουστο, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα ανέβουν σε επίπεδα πάνω από τις προβλέψεις. Να γιατί οι θεσμικοί επιφυλασσόμενοι κρατούν μικρό καλάθι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!