Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Οι αγορές μετοχών παγκόσμια πιέζονται ενώ η Αθήνα αναζητά σκληρό πυθμένα
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Οι αγορές μετοχών παγκόσμια πιέζονται ενώ η Αθήνα αναζητά σκληρό πυθμένα

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Οι αγορές μετοχών παγκόσμια πιέζονται ενώ η Αθήνα αναζητά σκληρό πυθμένα

Η δυναμική στα διεθνή χρηματιστήρια έχει σφραγιστεί από την τάση φυγής από το ρίσκο σε παγκόσμια κλίμακα. Η ανατροπή στη διάθεση για ρίσκο βοήθησε τα ομόλογα να επεκτείνουν το πρόσφατο ράλι τους με τις αποδόσεις στα 10ετη ομόλογα των ΗΠΑ, μειωμένες σχεδόν 8 μονάδες βάσης την Τρίτη στο 1,348%. Αυτό ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο και επίσης προέκυψε από τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των αποδόσεων από τον Φεβρουάριο.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν απότομα από τα υψηλά δύο εβδομάδων την Τρίτη, σπάζοντας μια αλυσίδα ανοδικών συνεδριάσεων καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στα κρατικά ομόλογα από τις ανησυχίες για τους κινδύνους που εμφανίστηκαν. Από τα ιστορικά υψηλά υποχώρησαν οι Dow Jones και S&P μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά δεδομένα στις ΗΠΑ. Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε -0,60% ή 208,98 μονάδες στις 34.577,37, ο S&P 500 σημείωσε πτώση -0,20% στις 4.343,54 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα +0,17% στις 14.663,64 μονάδες.

Οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές σκοντάψανε σήμερα Τετάρτη 7/7, καθώς η διάθεση για φυγή από τους κινδύνους των μετοχικών αξιών ενίσχυσε τα ομόλογα και το δολάριο, ενώ οι επενδυτές έστεψαν την προσοχή τους στα πρακτικά από την τελευταία συνάντηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η οποία αναμένεται να υπογραμμίζει μια στροφή προς τη σύσφιξη στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Εδώ χθες η αγορά, ξεκίνησε με ανοδικό χάσμα στις 877,30 μονάδες αφού έκλεισε στις 876,96 και κατηφόρισε χωρίς ανάσα στη γνωστή στους αναγνώστες στήριξη και μετά, προέκυψε αντίδραση που οδήγησε τον ΓΔ στις 879 μετά από δυόμιση ώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!