Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Οι αγορές μετοχών υποχωρούν η Αθήνα αναζητά στηρίξεις στη στατιστική προϊστορία
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Οι αγορές μετοχών υποχωρούν η Αθήνα αναζητά στηρίξεις στη στατιστική προϊστορία

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Οι αγορές μετοχών υποχωρούν η Αθήνα αναζητά στηρίξεις στη στατιστική προϊστορία

Η εξάπλωση της παραλλαγής Delta συνεχίζει να αυξάνει τον αριθμό των κρουσμάτων παγκόσμια, με τη Νότια Κορέα να αναφέρει τον υψηλότερο μονοήμερο αριθμό μολύνσεων την Πέμπτη, αφού η Ινδονησία ανέφερε θανάτους ρεκόρ την Τετάρτη. Η Ιαπωνία πιθανά να κάνει έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς θεατές. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά άρχισαν και οι εκθέσεις για στοιχήματα σχετικά με το πότε θα αρχίσει να συσφίγγει τη νομισματική της πολιτική η Fed. Εάν αυτός ο ρυθμός προσλήψεων (850.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο) συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα μπορούσε να ωθήσει την Fed να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα της σύσφιξης και από την αναμενόμενη έναρξη τον Ιανουάριο να κινηθεί τον Οκτώβριο, έγραψαν οι αναλυτές της Nomura την περασμένη εβδομάδα. Σε αυτά προσετέθησαν οι πολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Κίνα, που εγείρουν ανησυχίες για τους επενδυτές ενώ η αντιμετώπιση από την πλευρά του Πεκίνου έναντι κινεζικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στο εξωτερικό έπαιξε επίσης ρόλο στην γέννηση επενδυτικών επιφυλάξεων.

Για αυτό το -2,02% δεν είναι μια απρόσμενη εξέλιξη αλλά ήταν δυσάρεστη και επιβεβαίωσε εκείνους που ανησυχούσαν τελευταία από την εκτόνωση της διάθεσης για ρίσκο στην Αθηναϊκή αγορά, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα των συναλλαγών θα επιδεινωθούν, αν ξεκινήσει μια διόρθωση στα διεθνή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!