Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η αγορά στη δύνη από τον φόβο για το στέλεχος Δέλτα
[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η αγορά στη δύνη από τον φόβο για το στέλεχος Δέλτα

[Η Ναυτεμπορική]: Market Beat: Η αγορά στη δύνη από τον φόβο για το στέλεχος Δέλτα

Είναι μάλλον απίθανο να πιέστηκαν χθες οι μετοχές της Αθήνας και της Ευρώπης συνολικά, από σκοπιμότητες για να εξυπηρετηθεί η αγορά παραγώγων ανά χώρα. Η κυριαρχία της ανησυχίας για το τί μπορεί να προκαλέσει η έξαρση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα μοιάζει να είναι η πιθανότερη εξήγηση. Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε -0,95% χαμηλότερα στις 456,20 μονάδες. Οι μετοχές του πετρελαϊκού τομέα βούλιαξαν -2,7% γιατί η πιθανότητα για νέα μέτρα πρόληψης μείωσε τις προσδοκίες για τη μελλοντική ζήτηση. Στα χρηματιστήρια της περιφέρειας του ευρώ, ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB έχασε -1,27% στις 24.875,50 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX σημείωσε πτώση -1,52% στις 8.527,00 μονάδες.

Την εικόνα που παρουσίαζε η αγορά χθες την έχει εμφανίσει το ταμπλό πολλές φορές στην εποχή του ευρώ και είχε πάντα τα ίδια χαρακτηριστικά. Αύξηση του όγκου συναλλαγών σε ρυθμό χελώνας. Ο Τραπεζικός δείκτης οδηγός απωλειών, τουλάχιστον στο -2% και στα ανοδικά blue chip, μόνιμα η EEE και κάνα δύο το πολύ τρία άλλα με εκ περιτροπής εμφανίσεις. Υπάρχει δηλαδή

Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με τη σύγκριση της πορείας του ΓΔ με αυτές των υπολοίπων ευρωπαϊκών δεικτών, η ομοιότητα που υπάρχει σε παγώνει, γιατί γίνεται αντιληπτή μια σκληρή αλήθεια των χρηματιστηρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!