Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μάριο Βίττι : Επίτιμος δημότης Ύδρας, ο σπουδαίος συγγραφέας και ελληνιστής
[Η Ναυτεμπορική]: Μάριο Βίττι : Επίτιμος δημότης Ύδρας, ο σπουδαίος συγγραφέας και ελληνιστής

[Η Ναυτεμπορική]: Μάριο Βίττι : Επίτιμος δημότης Ύδρας, ο σπουδαίος συγγραφέας και ελληνιστής

Επίτιμος δημότης Ύδρας ανακηρύχθηκε ο σπουδαίος Ιταλός συγγραφέας Μάριο Βίττι, στο πλαίσιο των «Κουντουριώτειων 2020» που διοργάνωσε και φέτος ο δήμος του νησιού. Η εκδήλωση για την ανακήρυξη του μεγάλου Ελληνιστή σε επίτιμο Δημότη Ύδρας πραγματοποιήθηκε μαζί με την τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Γραφείο με Θέα, Φωτογραφίες 1948-1981» του Μάριο Βίττι.

«Η Ύδρα μας τίμησε τον μεγαλύτερο εν ζωή πρεσβευτή της Ελληνικής Γραμματολογίας διεθνώς. Τίμησε έναν σπάνιο Άνθρωπο και επιστήμονα, ο οποίος είναι παντρεμένος με την Υδραία Αλεξάνδρα Πέρκιζα και διατηρούν σπίτι στο Νησί μας. Με μικρές αλλά υψηλής ποιότητας εκδηλώσεις που τιμούν τον πολιτισμό κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε με ασφάλεια την ζωή μας», δήλωσε ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

Στην έκθεση, που οργανώνεται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, μέσα από τις φωτογραφίες του Βίττι παρουσιάζονται πρόσωπα και πράγματα της λογοτεχνίας μας μιας τριακονταετίας, αλλά και του κοσμοπολίτικου λόγιου περιβάλλοντος στο οποίο έζησε ο συγγραφέας-φωτογράφος.

Ποιητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες και διανοούμενοι – Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, Τζουζέππε Ουνγκαρέττι, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Μανώλης Αναγνωστάκης, Μαργαρίτα Λυμπεράκη, Στρατής Τσίρκας, Τάκης Σινόπουλος και άλλοι– ζωντανεύουν στον ασπρόμαυρο κόσμο του Μάριο Βίττι.
Στην Αθήνα ή τη Ρώμη, στην Ύδρα ή τη Μύκονο, σε δρόμους, βιβλιοπωλεία, αμμουδιές αλλά και αυλές και εσωτερικά κατοικιών, ο Βίττι δεν έχανε την ευκαιρία να απαθανατίζει στιγμές με τους συνομιλητές και φίλους του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!