Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δ. Μαραθώνα: Η Κομισιόν ενέκρινε πόρους 98,9 εκ. ευρώ για έργο συλλογής- επεξεργασίας αστικών λυμάτων
[Η Ναυτεμπορική]: Δ. Μαραθώνα: Η Κομισιόν ενέκρινε πόρους 98,9 εκ. ευρώ για έργο συλλογής- επεξεργασίας αστικών λυμάτων

[Η Ναυτεμπορική]: Δ. Μαραθώνα: Η Κομισιόν ενέκρινε πόρους 98,9 εκ. ευρώ για έργο συλλογής- επεξεργασίας αστικών λυμάτων

Εγκρίθηκαν πόροι ύψους 98,9 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως χρηματοδοτική συνεισφορά για το έργο «Συλλογή, επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμου Μαραθώνος».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δυναμικά και με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο Δήμο Μαραθώνα, με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα του Ταμείου Συνοχής.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση της χρηματοδοτικής συνεισφοράς για το έργο «Συλλογή, επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμου Μαραθώνα και διάθεση – επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων εκροών», συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 98,9 εκ. € (απόφαση C(2021) 3150 final / 3.5.2021).

Το έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Μαραθώνα και Νέας Μάκρης, τελεί υπό τη διαχείριση της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Αττικής, ενώ δικαιούχος αλλά και φορέας δημοπράτησης & ανάθεσης του έργου είναι η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και οι Υπηρεσίες της.

Το έργο αυτό έχει τεράστια περιβαλλοντική σημασία για την Ανατολική Αττική, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η υλοποίησή του θα οδηγήσει και στη σταδιακή εξάλειψη των προστίμων που έχουν επιβληθεί στη χώρα από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων λόγω της καθυστέρησης στην κατασκευή κατάλληλων συστημάτων αποχέτευσης στους οικισμούς Β’ Προτεραιότητας (οικισμούς με πληθυσμό άνω των 15.000 κατοίκων).

Με αφορμή αυτή την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για το έργο αλλά και για την Χώρα εν γένει, ο Περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Σ. Τσίρκα, τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ ΑΕ Α. Τόσιο, τη Γενική Διευθύντρια έργων Ανατολικής Αττικής της ΕΥΔΑΠ Γ. Στεφανάκου και τον Προϊστάμενο της ίΔιαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!