Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μάλι: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του μεταβατικού προέδρου στη διάρκεια προσευχής
[Η Ναυτεμπορική]: Μάλι: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του μεταβατικού προέδρου στη διάρκεια προσευχής

[Η Ναυτεμπορική]: Μάλι: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του μεταβατικού προέδρου στη διάρκεια προσευχής

Ο μεταβατικός πρόεδρος του Μάλι, ο συνταγματάρχης Ασιμί Γκοΐτά, δήλωσε ότι είναι σώος και αβλαβής, μερικές ώρες μετά τη στοχοθέτησή του από απόπειρα δολοφονίας με μαχαίρι στη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής της Άιντ αλ-Άντχα, στο Μεγάλο Τέμενος του Μπαμακό.

Πρώην επικεφαλής ενός τάγματος ειδικών δυνάμεων, ο συνταγματάρχης Γκοΐτά, ο οποίος έκανε δύο πραξικοπήματα σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, το ένα εκ των οποίων ανέτρεψε στις 18 Αυγούστου 2020 τον πρόεδρο Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, δεν μετακινείται συνήθως εδώ και 11 μήνες χωρίς τους άντρες του, που φορούν κουκούλες και είναι οπλισμένοι με ντουφέκια.

Μερικές ώρες μετά την επίθεση, η περιοχή κοντά στο τέμενος του βασιλιά Φαϊσάλ ήταν ήρεμη όπως και η υπόλοιπη πρωτεύουσα την ημέρα του Ταμπασκί (επωνυμία της γιορτής στη Δυτική Αφρική) όπου ο καθένας, σύμφωνα με το έθιμο, προσεύχεται με την οικογένειά του, μεταδίδει το AFP.

Στο μέσο του πρωινού, μετά την προσευχή, και ενώ ο ιμάμης κατευθυνόταν προς την έξοδο του τεμένους για να σφαγιάσει τον αμνό της θυσίας, δύο άνδρες σηκώθηκαν και προσπάθησαν να μαχαιρώσουν τον συνταγματάρχη Γκοΐτά, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Απέτυχαν. “Είμαι πολύ καλά, κανείς δεν τραυματίστηκε”, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους στη δημόσια τηλεόραση, στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, διευκρινίζοντας πως η επίθεση αυτή “καθυποτάχθηκε”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!