Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μακρόν και Τέντρος θεμελίωσαν την Ακαδημία Υγείας στη Λυών
[Η Ναυτεμπορική]: Μακρόν και Τέντρος θεμελίωσαν την Ακαδημία Υγείας στη  Λυών

[Η Ναυτεμπορική]: Μακρόν και Τέντρος θεμελίωσαν την Ακαδημία Υγείας στη Λυών

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς θεμελίωσαν σήμερα στη Λιόν το παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης του ΠΟΥ που θεωρείται “πιο απαραίτητο από ποτέ” με την κρίση της Covid-19.

“Η επένδυση στα συστήματα υγείας είναι ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστούμε για τις επόμενες πανδημίες”, προειδοποίησε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων.

“Αυτό που μας διδάσκει επίσης αυτή η κρίση, είναι ότι δεν βγαίνουμε από μια παγκόσμια πανδημία αν δεν έχουμε μια παγκόσμια στρατηγική”, πρόσθεσε ο Μακρόν συνηγορώντας εκ νέου υπέρ της αλληλεγγύης μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών.

Από την πλευρά του, ο Τέντρος, που ταξίδεψε από τη Γενεύη όπου είναι η έδρα του ΠΟΥ, υπογράμμισε ότι η πανδημία ήταν “μια ισχυρή υπενθύμιση της αξίας των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και του λόγου για τον οποίο χρειάζονται πληροφόρηση, δεξιότητες και τα πιο πρόσφατα εργαλεία”. Ζήτησε “τη δέσμευση όλων των χωρών” για να “εξασφαλιστεί η επιτυχία” της Ακαδημίας.

Η Ακαδημία της Λιόν, εξοπλισμένη με τεχνολογίες αιχμής στην εκπαίδευση όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα και ένα κέντρο προσομοίωσης εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων παγκοσμίου επιπέδου, φιλοδοξεί να καταρτίσει εκατομμύρια εργαζομένους στην υγεία παγκοσμίως.

Το σχέδιο για τη δημιουργία της ακαδημίας ξεκίνησε το 2019 και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της στις αρχές του 2024, έχει στόχο να δέχεται σχεδόν 16.000 ανθρώπους ετησίως για μαθήματα δια ζώσης ή υβριδικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!