Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Β. Μακεδονία: Αντιμέτωπος με την πρόταση μομφής ο Ζόραν Ζάεφ
[Η Ναυτεμπορική]: Β. Μακεδονία: Αντιμέτωπος με την πρόταση μομφής ο Ζόραν Ζάεφ

[Η Ναυτεμπορική]: Β. Μακεδονία: Αντιμέτωπος με την πρόταση μομφής ο Ζόραν Ζάεφ

Αφού ανέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας και του αρχηγού του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο Ζόραν Ζάεφ θα προσπαθήσει να διατηρήσει την εύθραυστη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και να βγάλει τη χώρα από την πολιτική της κρίση.

Σήμερα (11/11) λαμβάνει χώρα η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Ζάεφ, την οποία κατέθεσε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το κύριο δεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO DPMNE.

Η ψηφοφορία θα αποκαλύψει ποια πλευρά κατέχει επί του παρόντος την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 120 εδρών ή αν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι έχει τώρα τουλάχιστον 61 βουλευτές στο πλευρό της , ενώ οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες επιμένουν ότι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν την υποστήριξη τουλάχιστον 62 βουλευτών. Και οι δύο πλευρές τις τελευταίες τρεις ημέρες άφησαν να εννοηθεί ότι και άλλοι βουλευτές ενδέχεται να προσχωρήσουν σύντομα.

Η πολιτική κρίση ξέσπασε στη χώρα μετά τα απροσδόκητα άσχημα αποτελέσματα της κυβέρνησης στις τοπικές εκλογές . Στη συνέχεια, ο Ζάεφ στις 30 Οκτωβρίου ανακοίνωσε την παραίτησή του τόσο ως πρωθυπουργός όσο και ως αρχηγός του κόμματός του. Ο ίδιος επέμεινε ότι η πλειοψηφία στο κοινοβούλιο θα πρέπει να συνεχίσει χωρίς αυτόν μέχρι τις επόμενες τακτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το 2024.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!