Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μακεδονία: 305 επενδύσεις και 139 έργα σε αγροτικές περιοχές με το πρόγραμμα «Leader»
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μακεδονία: 305 επενδύσεις και 139 έργα σε αγροτικές περιοχές με το πρόγραμμα «Leader»

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μακεδονία: 305 επενδύσεις και 139 έργα σε αγροτικές περιοχές με το πρόγραμμα «Leader»

Τριακόσιες πέντε επενδύσεις με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader υλοποιούνται σήμερα, κυρίως εκτός των αστικών κέντρων της Κεντρικής Μακεδονίας. Την ίδια στιγμή, 139 έργα και δράσεις γίνονται σε αγροτικές περιοχές, ενώ κυρίως για ιδιωτικές επενδύσεις κινητοποιούνται πόροι άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη για την περιοχή.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή την ολοκλήρωση, σε συνεργασία με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων, των προγραμμάτων Leader, στα οποία αξιολογήθηκαν και εντάχθηκαν εκατοντάδες δημόσια έργα και ιδιωτικές επενδύσεις.

Οι συνολικοί πόροι που διατίθενται σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, μέσω των προγραμμάτων αυτών, είναι 102,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 23,8 εκατ. ευρώ για 139 δημόσια έργα και δράσεις και 78,7 εκατ. ευρώ για ιδιωτικές επενδύσεις (τα 43,6 εκατ. ευρώ είναι η δημόσια δαπάνη και τα υπόλοιπα ιδιωτικά κεφάλαια).

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για ένα σημαντικό χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο και τόνισε ότι η Περιφέρεια αποφάσισε να μεταφέρει επιπλέον ευρωπαϊκούς πόρους για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, της μεταποίησης και του πρωτογενούς τομέα, που είναι άλλωστε και οι προτεραιότητες των προγραμμάτων Leader.

Ανά Περιφερειακή Ενότητα, η εικόνα των δημοσίων και ιδιωτικών Leader είναι η εξής:

-Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ ΑΕ): Συνολικά 25 εκ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!