Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Μαγιορκίνης: Προβληματίζει η ένταση του 2ου κύματος της πανδημίας
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Μαγιορκίνης: Προβληματίζει η ένταση του 2ου κύματος της πανδημίας

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Μαγιορκίνης: Προβληματίζει η ένταση του 2ου κύματος της πανδημίας

Η ένταση του 2ου κύματος προβληματίζει τους επιστήμονες διεθνώς αλλά και στη χώρα μας όπως ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας κ. Γκίκας Μαγιορκίνης στην καθιερωμένη ενημέρωση των Υγειονομικών συντακτών.

Ωστόσο, είναι πολύ ανησυχητικό ότι αυξάνεται και πάλι ο αριθμός των διασωληνομένων ο οποίος έπεσε για λίγες μέρες αλλά δυστυχώς σήμερα επανήλθε αυξημένος και έχουμε 79 ασθενείς στις ΜΕΘ.

Όπως είπε, συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλές γειτονιές μέσω των γρήγορων τεστ. «Από τα 574 που έγιναν στην πλατεία Κουμουνδούρου σήμερα, τα 23 ήταν θετικά και οι 6 ήταν Έλληνες ενώ 17 ήταν αλλοδαποί.

Ο καθηγητής ανακοίνωσε ότι περίπου 120 εκατ. γρήγορων τεστ πρόκειται να διατεθούν άμεσα για τη μείωση της διασποράς σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με τη συρροή στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» όλα τα τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος βγήκαν αρνητικά και στις τρεις εξετάσεις που διεξήχθησαν καθώς και στις στενές επαφές αυτών. Ενώ εξετάστηκαν και επιφάνειες του πλοίου. Τα πρώτα τεστ βρέθηκαν λανθασμένα οριακά θετικά στον έλεγχο σύμφωνα με τον καθηγητή.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της Pfizer είπε ότι δείχνει να είναι αποτελεσματικό και αν καταφέρει να τελειώσει την τελευταία φάση μέσα στον Οκτώβριο, το Νοέμβριο θα είναι έτοιμο προς διάθεση μέσα στο 2020 με πολλά εκατομμύρια δόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!