Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Γκ. Μαγιορκίνης: Πολύ μακριά το σενάριο του γενικευμένου lockdown
[Η Ναυτεμπορική]: Γκ. Μαγιορκίνης: Πολύ μακριά το σενάριο του γενικευμένου lockdown

[Η Ναυτεμπορική]: Γκ. Μαγιορκίνης: Πολύ μακριά το σενάριο του γενικευμένου lockdown

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, μετά και την τελευταία δέσμη μέτρων.

επεσήμανε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Εκτίμησε δε ότι σε περίπου 10 ημέρες θα δούμε και τα αποτελέσματα των μέτρων που υιοθετήθηκαν προσφάτως.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα μέτρα αφορούν την απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως για παράδειγμα στην Αττική.

Την ίδια ώρα, βέβαια, ο κ. Μαγιορκίνης προειδοποίησε για τον κίνδυνο κατάρρευσης του συστήματος υγείας, σε περίπτωση πολλαπλών νοσηλευόμενων κρουσμάτων.

Ερωτηθείς, παράλληλα, για το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown, όπως είχε εφαρμοστεί τον Μάρτιο, ο έγκριτος επιδημιολόγος εμφανίστηκε αρνητικός, εκτιμώντας ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι πολύ μακριά.

Ειδική μνεία έκανε και στο άνοιγμα των σχολείων, εκφράζοντας την άποψη ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν, όπως ακριβώς λειτούργησαν τον Μάιο, δηλαδή με εκ περιτροπής διδασκαλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοινώνει καθημερινά τριψήφιο αριθμό νέων περιστατικών, ενώ παράλληλα σημαντική αύξηση έχουν καταγράψει και οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Είναι ενδεικτικό ότι την Παρασκευή επιβεβαιώθηκαν 254 κρούσματα της Covid-19, εκ των οποίων τα 98 στην Αττική και τα 76 στη Θεσσαλονίκη.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών ανέρχεται πλέον στα 6.632, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!