Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: «Μάχη γραμμών» για τη Λίστα Πέτσα χωρίς τον κ. Πέτσα
[Η Ναυτεμπορική]: «Μάχη γραμμών» για τη Λίστα Πέτσα χωρίς τον κ. Πέτσα

[Η Ναυτεμπορική]: «Μάχη γραμμών» για τη Λίστα Πέτσα χωρίς τον κ. Πέτσα

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου

Πόλωση προκαλεί στη Βουλή η απόφαση των βουλευτών της ΝΔ να εξαιρέσουν τον Στέλιο Πέτσα από τους μάρτυρες της Εξεταστικής Επιτροπής για τη «Λίστα Πέτσα» με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναζητούν τρόπους αντίδρασης και να συγκροτούν συμμαχίες προκειμένου να αναγκάσουν την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει.

Την επαύριο της απόφασης για την εξαίρεση του κ. Πέτσα, τη μη κλήση πολιτικών προσώπων και την ακρόαση μόνο υπηρεσιακών παραγόντων τα κόμματα της αντιπολίτευσης συγκρότησαν μέτωπο στη Βουλή και έθεσαν το ζήτημα ενώπιον του προέδρου του κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα, στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα η Γραμματέας του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, επισήμανε στο προεδρείο ότι η Εξεταστική επιτροπή είναι πολιτική επιτροπή και αναζητά πολιτικές ευθύνες . «Δεν μπορούν να κληθούν υπηρεσιακοί παράγοντες που δεν έχουν πολιτική ευθύνη. Δεν συνάδει με το πνεύμα του Συντάγματος» κατήγγειλε χαρακτηριστικά η κυρία Γεροβασίλη. Αιτιολογώντας, μάλιστα, την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης που ουσιαστικά έρχεται σε αντίθεση με την πρωτοβουλία της στην αναθεώρηση του Συντάγματος για την ενίσχυση των δικαιωμάτων της αντιπολίτευσης με το νέο άρθρο 68 παράγραφος 2, η κυρία Γεροβασίλη κατήγγειλε ότι η ΝΔ «ή δεν ήξερε τι ψηφίζει ή το μετάνιωσε γιατί κάτι φοβάται». Εξέφρασε δε και την ανησυχία της ότι αυτή η πρακτική μπορεί να ακολουθηθεί και στο μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!