Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μάχη επιβίωσης το νέο lockdown για τον κλάδο του λιανεμπορίου
[Η Ναυτεμπορική]: Μάχη επιβίωσης το νέο lockdown για τον κλάδο του λιανεμπορίου

[Η Ναυτεμπορική]: Μάχη επιβίωσης το νέο lockdown για τον κλάδο του λιανεμπορίου

Της Σοφίας Εμμανουήλ
semm@naftemporiki.gr

Αγωνιούν οι επιχειρηματίες του λιανεμπορίου εν μέσω κρίσης, ακόμη και σε κλάδους που αποδείχθηκαν «ευνοημένοι» από το πρώτο «κλείδωμα», καθώς η αβεβαιότητα έχει επηρεάσει έντονα την καταναλωτική συμπεριφορά, όπως αποτυπώνεται στις νέες τάσεις που αναδύονται σε όλους τους κλάδους αλλά και στις υποτονικές συναλλαγές του Νοεμβρίου στο online κανάλι, με τους μεγάλους παίκτες να έχουν εγκαινιάσει ήδη περίοδο Black Friday για να τονώσουν τη ζήτηση.

Σε ορισμένους τομείς η εικόνα είναι ζοφερή. Είναι ενδεικτικό ότι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο λιαμεμπόριο κοσμημάτων και ρολογιών είναι «με την πλάτη στον τοίχο», καθώς τα προϊόντα τους διατίθενται σχεδόν αποκλειστικά μέσω των φυσικών καταστημάτων. Εν μέσω πανδημίας μια μικρή μόνο μερίδα καταναλωτών στράφηκε σε πιστοποιημένες online boutique για να αποκτήσει τέτοια είδη, καθώς η απαγόρευση γάμων και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων «πάγωσε» τις πωλήσεις στον κλάδο. Τα καταστήματα, μετά το ισχυρό πλήγμα που υπέστησαν από το πρώτο lockdown, προσβλέπουν στην εορταστική αγορά για να μειώσουν τις ζημιές που συσσωρεύουν.

Σημειώνεται ενδεικτικά ότι με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ το λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα είναι ο κλάδος με τις μεγαλύτερες απώλειες στο β’ τρίμηνο του 2020, με μείωση 69,2%. Στο ίδιο μοτίβο και το λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε ειδικευμένα καταστήματα, με μείωση 55,8% στο ίδιο διάστημα. Αν και ο συγκεκριμένος κλάδος είδε τις πωλήσεις του να αναπτύσσονται μέσω διαδικτύου στο πρώτο «κλείδωμα» της οικονομίας, δεν ισχύει το ίδιο στο δεύτερο, του Νοεμβρίου, όπως επισημαίνουν στη «Ν» στελέχη της αγοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!