Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Lufthansa: Περικοπές στις διοικητικές θέσεις και λιτές παραγγελίες στόλου
[Η Ναυτεμπορική]: Lufthansa: Περικοπές στις διοικητικές θέσεις και λιτές παραγγελίες στόλου

[Η Ναυτεμπορική]: Lufthansa: Περικοπές στις διοικητικές θέσεις και λιτές παραγγελίες στόλου

Περικοπές 20% στις διοικητικές θέσεις και «σφίξιμο» στο βιβλίο παραγγελιών των νέων αεροσκαφών ανακοίνωσε η Deutsche Lufthansa, κινήσεις του γερμανικού αερομεταφορέα που αποσκοπούν στη μείωση των δαπανών του ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει την οικονομική βοήθεια που έλαβε από τη γερμανική κυβέρνηση, ύψους 9 δισ. ευρώ .

Ο γερμανικός αερομεταφορέας πρόκειται να περικόψει 1.000 διοικητικές θέσεις σε δεύτερο χρόνο, ως το αποτέλεσμα της μειωμένης ταξιδιωτικής ζήτησης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η Lufthansa σχεδιάζει επίσης να μειώσει στο μισό τα έξοδα για το στόλο της, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε πως στο βιβλίο παραγγελιών της θα παραμείνουν μόνο 80 αεροσκάφη έως το 2023. Ο γερμανικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε τον Απρίλιο πως πρόκειται να μειώσει κατά 100 αεροσκάφη τον στόλο της, ο οποίος πέρυσι μετρούσε 763 αεροπλάνα. Στα σχέδια της εταιρία της είναι επίσης το λουκέτο της low cost αεροπορικής εταιρείας Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο και το μισθολογικό κόστος εργασίας στην Ευρώπη, και θα πρέπει να να μειώσει και τα δύο ώστε να μπορέσει να απολπληρώσει την κρατική ενίσχυση που έλαβε. Παρόλο που στην εταιρία πλεονάζουν περίπου 22.000 θέσεις, η Lufthansa έχει δηλώσει πως θα προσπαθήσει να αποφύγει τις απολύσεις και περικοπές θέσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!