Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι low-cost αερομεταφορείς είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για το 2021;
[Η Ναυτεμπορική]: Οι low-cost αερομεταφορείς είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για το 2021;

[Η Ναυτεμπορική]: Οι low-cost αερομεταφορείς είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για το 2021;

Καθώς ο πλανήτης αγωνίζεται για να εμβολιάσει τον παγκόσμια πληθυσμό και να θέσει τις προϋποθέσεις για την επιστροφή σε ένα είδος κανονικότητας, ανησυχίες πλανώνται πάνω από το μέλλον των αερομεταφορέων.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ταξιδιωτική ζήτηση δεν θα επανέλθει σύντομα, πράγμα που απειλεί την βιωσιμότητα πολλών αεροπορικών εταιρειών. Υπάρχουν όμως και αισιόδοξα μηνύματα, υποστηρίζουν, και αυτά προέρχονται από την κατηγορία των low-cost αερομεταφορών. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι low-cost αερομεταφορείς που πραγματοποιούν κυρίως πτήσεις εσωτερικού θα μπορούσαν να ανακάμψουν ταχύτερα.

Αρκετοί αερομεταφορείς θα αποτύχουν λόγω της έλλειψης «οξυγόνου», δήλωσε στο CNBC ο Πίτερ Χάρμπισον της εταιρείας συμβούλων CAPA. «Οι αναδιαρθρώσεις είναι πιο δύσκολες όταν μιλάμε για αγορές που δεν είναι εγχώριες, έτσι είναι πιο πιθανό να αυξηθούν οι πτωχεύσεις», πρόσθεσε. Σύμφωνα με την Cirium, 48 αεροπορικές εταιρείες πτώχευσαν μέσα στο 2020.

Πέρυσι, οι κυβερνήσεις παρείχαν οικονομική υποστήριξη για να κρατήσουν τις αεροπορικές εταιρείες «ζωντανές», μέσω ενός συνδυασμού άμεσων πόρων και προγραμμάτων υποστήριξης θέσεων εργασίας, εξήγησε ο Χάρμπισον.

«Η εξασφάλιση ρευστότητας αποτελεί κρίσιμης σημασίας παράγοντα και όλοι οι αερομεταφορείς εξαντλούνται», είπε, προσθέτοντας ότι αυτή τη ν περίοδο του έτους, οι αεροπορικές εταιρείες συγκέντρωναν χρήματα από τις κρατήσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ωστόσο, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης σε πολλές χώρες που ανανεώνουν συνεχώς την πιθανότητα κλεισίματος των συνόρων ή την επιβολή καραντίνας, παρατηρείται «ταξιδιωτική απροθυμία» ακόμα και για μελλοντικές κρατήσεις- και παρά τις εξαιρετικά φθηνές τιμές με τις γενναιόδωρες πολιτικές αλλαγής / επιστροφής χρημάτων, δήλωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!