Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Λούβρο: Παρίσι-Αθήνα – Μια έκθεση για τη γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας
[Η Ναυτεμπορική]: Λούβρο: Παρίσι-Αθήνα – Μια έκθεση για τη γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας

[Η Ναυτεμπορική]: Λούβρο: Παρίσι-Αθήνα – Μια έκθεση για τη γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας

Η μεγάλη έκθεση με τίτλο «Παρίσι – Αθήνα, η Γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας 1675 – 1919» που διοργανώνεται στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων «Napoleon» στο Λούβρο, η οποία εγκαινιάστηκε χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής και της γαλλικής πολιτιστικής ταυτότητας, ενώ τονίζει την εξαιρετική θέση που κατέχουν τα αρχαιοελληνικά έργα στις συλλογές του Λούβρου.

«Το νέο κεφάλαιο της σχέσης Γαλλίας-Ελλάδας ίσως έχει σχέση με τη συνεργασία για την οποία και εγώ και ο Μακρόν μαχόμαστε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, είπε, μεταξύ άλλων, ότι η σχέση Ελλάδας-Γαλλίας είναι «μια ιστορία αγάπης».

Τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, Μαρέβα, υποδέχθηκαν στο Λούβρο ο Εμανουέλ Μακρόν και η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν.

Στα εγκαίνια της έκθεσης στο Λούβρο παρόντες ήταν η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για Θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, η αντιδήμαρχος Αθηναίων Α. Ροκοφύλλου κ.ά.

Μετά τα εγκαίνια, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν χαιρέτησε θερμά όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!