Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Λουκέτο» της Marriott στην Κούβα επιβάλλουν οι ΗΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: «Λουκέτο» της Marriott στην Κούβα επιβάλλουν οι ΗΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: «Λουκέτο» της Marriott στην Κούβα επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Φωτ. αρχείου

Η αμερικανική πολυεθνική αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott έλαβε εντολή να βάλει λουκέτο στο ξενοδοχείο που διατηρεί στην Κούβα, αλλά και να ακυρώσει επενδύσεις στη χώρα, από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η Marriott, που εγκαταστάθηκε στην Κούβα μετά την επανάσταση του 1959, αναμένεται να κλείσει το ξενοδοχείο του Four Points Sheraton Havana έως το τέλος Αυγούστου, με εντολή του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, και δεν θα μπορέσει να ανοίξει τα άλλα ξενοδοχεία που είχε προγραμματίσει στο νησί, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ομίλου.

«Γνωστοποιήθηκε στη Marriott International από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ότι πρέπει να σταματήσουμε να διαχειριζόμαστε το Four Points Sheraton στην Αβάνα, στην Κούβα, έως την 31η Αυγούστου», διευκρίνισε η εκπρόσωπος. «Επίσης δεν θα μας επιτραπεί πλέον να ανοίξουμε τα άλλα ξενοδοχεία στην Κούβα, που προετοιμάζαμε».

Η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η αλυσίδα Marriott είχε εισέλθει στην αγορά της Κούβας το 2016, με την άδεια της αμερικανικής κυβέρνησης την εποχή της ιστορικής προσέγγισης μεταξύ της Κούβας και των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

«Η άδεια λειτουργίας μας αναθεωρήθηκε και ανανεώθηκε το 2018, αλλά πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι η κυβερνητική άδεια δεν θα ανανεωθεί αυτή τη φορά γεγονός που αναγκάζει τη Marriott να σταματήσει τη λειτουργία της στην Κούβα».

Μετά την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η αμερικανική κυβέρνηση υπαναχώρησε στην πολιτική της χαλάρωσης απέναντι στην Κούβα και πολλαπλασίασε τις κυρώσεις κατά της Αβάνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!