Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Λονδίνο και Ναϊρόμπι οργανώνουν εκστρατεία για να βοηθήσουν 175 εκατ. παιδιά να πάνε σχολείο
[Η Ναυτεμπορική]: Λονδίνο και Ναϊρόμπι οργανώνουν εκστρατεία για να βοηθήσουν 175 εκατ. παιδιά να πάνε σχολείο

[Η Ναυτεμπορική]: Λονδίνο και Ναϊρόμπι οργανώνουν εκστρατεία για να βοηθήσουν 175 εκατ. παιδιά να πάνε σχολείο

Το Λονδίνο και το Ναϊρόμπι ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι το επόμενο έτος θα διοργανώσουν σύνοδο προκειμένου να συγκεντρώσουν πόρους για τη στήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών στις φτωχές χώρες, υπογραμμίζοντας ότι η πανδημία του κορωνοϊού κινδυνεύει να στερήσει από εκατομμύρια παιδιά το σχολείο.

Η σύνοδος αυτή για τη συγκέντρωση πόρων για την Παγκόσμια Εταιρική Σχέση για την Εκπαίδευση (GPE) θα πραγματοποιηθεί «στα μέσα του 2021» στη Βρετανία, χρονιά κατά την οποία το Λονδίνο θα έχει την προεδρία της G7. Συμπρόεδροι της συνόδου θα είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Κενυάτης πρόεδρος Ουχούρου Κενυάτα.

Η GPE ξεκίνησε την «πιο φιλόδοξη και πιο επείγουσα» εκστρατεία της για τη συγκέντρωση τουλάχιστον 5 δισεκατομμύριων δολαρίων τα πέντε επόμενα χρόνια προκειμένου να βοηθήσει να πάνε σχολείο 175 εκατομμύρια παιδιά σε 87 χώρες με χαμηλό εισόδημα.Πριν την πανδημία 9 μαθητές στους 10 σε χώρες με χαμηλό εισόδημα δεν μπορούσαν να διαβάσουν σωστά στην ηλικία των 10 ετών.

«Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, ο αριθμός των παιδιών που δεν πηγαίνουν σχολείο σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασε το 1,3 δισεκατομμύριο. Αυτό το δυναμικό που σπαταλιέται και αυτές οι ευκαιρίες που χάνονται είναι μια τραγωδία, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για κάθε έναν από εμάς», τόνισε ο Τζόνσον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!