Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Λονδίνο: Μηδέν θάνατοι από κορωνοϊό για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες
[Η Ναυτεμπορική]: Λονδίνο: Μηδέν θάνατοι από κορωνοϊό για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες

[Η Ναυτεμπορική]: Λονδίνο: Μηδέν θάνατοι από κορωνοϊό για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες

Για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες, η πόλη του Λονδίνου δεν ανέφερε θανάτους λόγω κορωνοϊού. Τα στοιχεία της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) για τις 28 Μαρτίου έδειξαν ότι δεν είχαν καταγραφεί θάνατοι ασθενών εντός 28 ημερών από ένα θετικό τεστ Covid-19.

Στην κορύφωση της κρίσης κατά το πρώτο κύμα τον περασμένο Απρίλιο, καταγράφηκαν περίπου 230 θάνατοι την ημέρα που συνδέονταν με τον ιό στο Λονδίνο.

«Αυτό είναι ένα φανταστικό ορόσημο, αλλά απέχουμε πολύ από την επιστροφή στο φυσιολογικό», είπε ένας γιατρός.

Είναι η πρώτη φορά που οι ημερήσιοι αριθμοί Covid έδειξαν μηδενικούς θανάτους στην πρωτεύουσα από τον Σεπτέμβριο.

Το Λονδίνο αντιπροσωπεύει το 12% του συνόλου των θανάτων από την πανδημία στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήταν το επίκεντρο του πρώτου κύματος της Covid-19 πέρυσι.

Εκείνη την εποχή, το University College Hospital είχε «δύο ή τρεις ασθενείς που πεθαίνουν κάθε δύο ημέρες», δήλωσε ο γιατρός εντατικής θεραπείας, Τζιμ Ντάουν.

«Έχουμε περίπου επτά ασθενείς Covid-19 λιγότερους στη μονάδα εντατικής θεραπείας και περιμένουμε να βελτιωθούν τα στοιχεία. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα, αλλά δημιουργεί νέες προκλήσεις.»

«Η καθυστέρηση για άτομα που χρειάζονται αντικαταστάσεις ισχίου και θεραπεία για τον καρκίνο είναι τεράστια. Πρέπει να ξεκινήσουμε να τα επαναφέρετε, αλλά να διατηρήσουμε τα νοσοκομεία έτοιμα σε περίπτωση τρίτου κύματος.»

Ο Δρ Ντάουν, ο οποίος είναι ο συγγραφέας του Life Support, το οποίο χρονολογεί τις εμπειρίες του στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορωνοϊού, είπε ότι πολλοί από τους συναδέλφους του είχαν «λυγίσει» από την πανδημία.

Δύο νοικοκυριά ή ομάδες έως έξι ατόμων είναι πλέον σε θέση να συναντηθούν και πάλι έξω ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης των περιορισμών στις 29 Μαρτίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!