Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Λόμπινγκ: Βελτιωτικές αλλαγές στο ν/σχ υποσχέθηκε ο Μ. Βορίδης
[Η Ναυτεμπορική]: Λόμπινγκ: Βελτιωτικές αλλαγές στο ν/σχ υποσχέθηκε ο Μ. Βορίδης

[Η Ναυτεμπορική]: Λόμπινγκ: Βελτιωτικές αλλαγές στο ν/σχ υποσχέθηκε ο Μ. Βορίδης

Ολοκληρώθηκε και σε Β’ ανάγνωση, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του, με τίτλο «Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις».

Ο υπουργός Εσωτερικών υιοθέτησε την πρόταση, τόσο του εισηγητή της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη, όσο και των εισηγητών της αντιπολίτευσης, να συμπεριλάβει στη νομοθέτηση του λόμπινγκ και τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων.

Αποδέχτηκε επίσης, την υποχρέωση υποβολής της έκθεσης του Μητρώου καταγραφής δραστηριοτήτων, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και την προσθήκη περισσότερων πληροφοριών στην ετήσια δήλωση των εκπροσώπων συμφερόντων, αλλά και στην επιβολή κυρώσεων σε θεσμικούς φορείς, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών.

Δεσμεύτηκε ακόμα, ότι θα λάβει υπόψη του τις παρατηρήσεις που έγιναν επί του άρθρου 3 για τον ορισμό του λόμπινγκ, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν θα επεκτείνει το εύρος της δραστηριότητας του και δεν θα εντάξει συλλόγους, ΜΚΟ ή συνδικάτα, καθώς, όπως είπε, θα ήταν μεγάλο λάθος γιατί θα δημιουργούσε σύγχυση.

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ακόμα ότι οι διαφωνίες που έχουν εκφραστεί επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, «γίνονται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και για το θεαθήναι, αφού στην ουσία δεν διαφωνούν με την κατεύθυνση του νομοσχεδίου».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο άτολμο και έκανε λόγο για αοριστίες που θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στην εφαρμογή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!