Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το lockdown δεν δημιούργησε προβλήματα πρόσβασης των ρευματοπαθών στο γιατρό και τη θεραπεία του
[Η Ναυτεμπορική]: Το lockdown δεν δημιούργησε προβλήματα πρόσβασης των ρευματοπαθών στο γιατρό και τη θεραπεία του

[Η Ναυτεμπορική]: Το lockdown δεν δημιούργησε προβλήματα πρόσβασης των ρευματοπαθών στο γιατρό και τη θεραπεία του

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Χωρίς πρόβλημα πρόσβασης στο γιατρό τους και στη φαρμακευτική του αγωγή πέρασε το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών με ρευματικές παθήσεις τις ημέρες της πανδημίας και του εγκλεισμού ενώ, σύμφωνα με σχετική έρευνα, η καθιέρωση της άυλης συνταγής στην πραγματικότητα δεν διευκόλυνε τα πράγματα καθώς δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που δεν έχουν καλή επαφή με τις νέες τεχνολογίες.

Σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡευΜΑζήν η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κατερίνα Κουτσογιάννη, παρουσίασε τα συμπεράσματα της έρευνας που διενεργήθηκε από τη ΡευΜΑζήν σχετικά με τις συνέπειες του Covid-19 στην καθημερινότητα των ρευματοπαθών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 68,2% δεν αντιμετώπισε πρόβλημα πρόσβασης στο γιατρό ενώ, το 75,5 δεν αντιμετώπισε πρόβλημα πρόσβασης στη φαρμακευτική αλλαγή.

Επίσης, ένα ποσοστό 59% απάντησε ότι δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στη συμμόρφωση στη θεραπευτική αγωγή ενώ, μόνο το 28,4 αντιμετώπισε πρόβλημα λόγω φόβου, καθυστέρησης προμήθειας φαρμάκων.

Παρόλα αυτά η καθιέρωση της άυλης συνταγής φάνηκε όχι τόσο εύκολη καθώς το 76,3 δεν έκανε χρήση άυλης συνταγής και αυτό ενδεχομένως, να οφείλεται στη δυσκολία να χειριστούν κάποια άτομα τις νέες τεχνολογίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο ένα ποσοστό 17% των ασθενών χρειάστηκε να διακόψει την θεραπεία λόγω της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!