Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: Σύλληψη διακινητή μεταναστών που καταζητείτο από την Ιντερπόλ
[Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: Σύλληψη διακινητή μεταναστών που καταζητείτο από την Ιντερπόλ

[Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: Σύλληψη διακινητή μεταναστών που καταζητείτο από την Ιντερπόλ

Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης ανακοίνωσε τη σύλληψη χθες, Τετάρτη, ενός πρώην μέλους της λιβυκής ακτοφυλακής ο οποίος αντιμετώπιζε κυρώσεις από τον ΟΗΕ και καταζητείτο από την Interpol για παράνομη διακίνηση ανθρώπων, μια μάστιγα που κοστίζει τη ζωή σε πολλούς μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν παράτυπα στην Ευρώπη διά θαλάσσης.

Ο Αμπντ αλ-Ράχμαν αλ-Μίλαντ, ή αλ-Μπίτζα, συνελήφθη από τη διεύθυνση ασφαλείας στη Τρίπολη έπειτα από «ειδοποίηση της Interpol και με ένταλμα σύλληψης του γραφείου του γενικού εισαγγελέα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΚΕΕ.

Θεωρείται ύποπτος, μεταξύ άλλων, για εμπλοκή «σε εμπόριο ανθρώπων», και οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να συλληφθούν και «άλλοι κατηγορούμενοι», όπως αναφέρεται στο κείμενο. Η ανακοίνωση δεν περιλαμβάνει περισσότερα στοιχεία για τις περιστάσεις υπό τις οποίες συνελήφθη ο Μίλαντ. Σύμφωνα με λιβυκά ΜΜΕ, συνελήφθη κοντά στην Τρίπολη σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας.

Πρώην μέλος της ακτοφυλακής, αυτός ο τοπικός βαρόνος λαθρεμπορίου όλων των ειδών αποτελούσε αντικείμενο ειδοποίησης της Interpol, έπειτα από αίτημα της επιτροπής κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο, τον Ιούνιο του 2018, είχε επιβάλει κυρώσεις σε βάρος έξι επικεφαλής δικτύων διακίνησης μεταναστών που δραστηριοποιούνταν στη Λιβύη.

Στο στόχαστρο των κυρώσεων αυτών, που προέβλεπαν κυρίως πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών και απαγόρευση ταξιδιών, ο Αμπντ αλ-Ράχμαν αλ-Μίλαντ, 30 ετών, αρχηγός τότε μιας μονάδας ακτοφυλάκων στη Ζαουία (45 χλμ. από την Τρίπολη) τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια απολύθηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!