Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: Οβίδες κοντά στις πρεσβείες Τουρκίας και Ιταλίας
[Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: Οβίδες κοντά στις πρεσβείες Τουρκίας και Ιταλίας

[Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: Οβίδες κοντά στις πρεσβείες Τουρκίας και Ιταλίας

Οβίδες έπεσαν κοντά στις πρεσβείες της Τουρκίας και της Ιταλίας στο κέντρο της Τρίπολης αργά χθες, δήλωσαν οι διπλωματικές αντιπροσωπείες των χωρών αυτών, καθώς διευρύνονται προφανώς οι βομβαρδισμοί που εξαπολύουν οι δυνάμεις που έχουν την έδρα τους το ανατολικό τμήμα της χώρας εναντίον ενός κεντρικού τομέα της πρωτεύουσας της Λιβύης.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του Χαλίφα Χάφταρ, με έδρα την ανατολική Λιβύη, βομβαρδίζει την Τρίπολη εδώ και μήνες στο πλαίσιο του πολέμου που εξαπέλυσε πριν από έναn χρόνο για την κατάληψη της πόλης, και που ευθύνεται για τον θάνατο των τεσσάρων πέμπτων του συνολικού αριθμού των θανάτων αμάχων στη σύγκρουση αυτή φέτος, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Τουλάχιστον 131 άμαχοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στις εχθροπραξίες το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ωστόσο η τουρκική στρατιωτική υποστήριξη στη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) βοήθησε τις δυνάμεις της τελευταίας να απωθήσουν τον ΛΕΣ από αρκετές περιοχές τις τελευταίες εβδομάδες, απειλώντας να τερματίσουν την εκστρατεία του Χάφταρ στη δυτική Λιβύη.

Ο Τούρκος πρεσβευτής ανέφερε σε ένα μήνυμα προς το Reuters ότι ένας πύραυλος Γκραντ έπληξε το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου δίπλα στην πρεσβεία και άλλος ένας έπεσε κοντά στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανέφερε στο Twitter πως επλήγη η περιοχή γύρω από την κατοικία του Ιταλού πρεσβευτή, προκαλώντας τουλάχιστον δύο θανάτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!