Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Libyan Investment Authority και του Enterprise Greece
[Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Libyan Investment Authority και του Enterprise Greece

[Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Libyan Investment Authority και του Enterprise Greece

Με τις διαδοχικές συναντήσεις με τον επικεφαλής της Λιβυκής Αρχής Επενδύσεων Δρ Αλί Μαχμούντ και με οικονομικούς παράγοντες της Λιβύης (Libyan Businessmen Council, Privatization & Investment Board, Γενική Ένωση Επιμελητηρίων, Ένωση Βιομηχάνων Λιβύης, Γενική Εταιρεία Ηλεκτρισμού Λιβύης GECOL) ολοκληρώθηκαν οι σημερινές επαφές του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη στην Τρίπολη, ο οποίος συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννη Σμυρλή.

Κατά τη συνάντηση με τον Δρ Αλί Μαχμούντ στην έδρα της Λιβυκής Αρχής Επενδύσεων, συμφωνήθηκε πως θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του συγκεκριμένου οργανισμού και του Enterprise Greece. «Πρόκειται να δούμε δυνητικά επενδύσεις λιβυκής προέλευσης στην Ελλάδα, αλλά και ελληνικές επενδύσεις στη Λιβύη. Και βεβαίως αυτό το οποίο έχουμε συμφωνήσει είναι ότι θα διαθέσουμε τεχνογνωσία υβριδική για επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθόσον το ενδιαφέρον τους στρέφεται όχι μόνο στις παραδοσιακές επενδύσεις που αφορούν υδρογονάνθρακες, αλλά και το μέλλον το οποίο φέρνουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Δρ Αλί Μαχμούντ, ο Κώστας Φραγκογιάννης.

Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών έκανε γνωστό πως η Ελλάδα προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία στη δημιουργία ενός αντίστοιχου οργανισμού με το Enterprise Greece προκειμένου να υποστηριχθούν οι λιβυκές επενδύσεις στο εξωτερικό, αλλά να φέρουν και ξένες επενδύσεις στη χώρα τους. Ανακοίνωσε ακόμα πως αποφασίστηκε τον Οκτώβριο, με αφορμή τη διεξαγωγή εμπορικής έκθεσης στη Λιβύη, «να δουλέψουμε» για να πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη επιχειρηματική αποστολή στη χώρα αυτή, με επιχειρήσεις από τους τομείς της φαρμακοβιομηχανίας, των κατασκευών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιατρικού εξοπλισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!