Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: Τα «εγκλήματα πολέμου» έκοψαν τον υιό Καντάφι από την κάθοδος στις εκλογές
[Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: Τα «εγκλήματα πολέμου» έκοψαν τον υιό Καντάφι από την κάθοδος στις εκλογές

[Η Ναυτεμπορική]: Λιβύη: Τα «εγκλήματα πολέμου» έκοψαν τον υιό Καντάφι από την κάθοδος στις εκλογές

Η εκλογική επιτροπή της Λιβύης ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, ο γιος του πρώην δικτάτορα Μουάμαρ Καντάφι, δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Ο Καντάφι ήταν ο ένας από τους 25 υποψηφίους που απέρριψε η επιτροπή με αυτήν την αρχική απόφαση, η οποία ωστόσο επιδέχεται έφεσης, που θα κριθεί τελικά από τα δικαστήρια. Συνολικά, υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου δήλωσαν 98 πρόσωπα.

Ο στρατιωτικός εισαγγελέας της Τρίπολης προέτρεψε την επιτροπή να αποκλείσει τον Καντάφι, επειδή έχει καταδικαστεί ερήμην για εγκλήματα πολέμου το 2015, για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην καταστολή της εξέγερσης του 2011, όταν ανατράπηκε και σκοτώθηκε ο πατέρας του. Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ καταζητείται επίσης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ορισμένοι από τους άλλους υποψηφίους, που δεν απορρίφθηκαν από την επιτροπή, έχουν επίσης κατηγορηθεί από τους πολιτικούς αντιπάλους τους για πιθανές παραβάσεις του εκλογικού νόμου. Ο μεταβατικός πρωθυπουργός Αμπντουλχαμίντ αλ Ντμπεϊμπά είχε δεσμευτεί να μην θέσει υποψηφιότητα, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις αρχές του έτους υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Επίσης, δεν παραιτήθηκε τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, όπως ορίζει ο αμφιλεγόμενος εκλογικός νόμος.

Όσον αφορά τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, λέγεται ότι έχει αμερικανική υπηκοότητα και θα πρέπει να αποκλειστεί από τις εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!