Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: LIVE: Τα αποκαλυπτήρια για το ψηφιακό πιστοποιητικό
[Η Ναυτεμπορική]: LIVE: Τα αποκαλυπτήρια για το ψηφιακό πιστοποιητικό

[Η Ναυτεμπορική]: LIVE: Τα αποκαλυπτήρια για το ψηφιακό πιστοποιητικό

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού EU Digital COVID Certificate, το οποίο θα διευκολύνει τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, παορυσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν επίσης μέρος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη. Η επίσημη εφαρμογή (σ.σ.: στην Ευρώπη) θα γίνει την 1η Ιουλίου», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η χώρα μας σκοπεύει να το εφαρμόσει νωρίτερα, συνεργαζόμενη με άλλες χώρες που είναι ήδη έτοιμες.

Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας χρησιμοποιεί ήδη πιλοτικά το Green Pass, που αφορά είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε τεστ ή πιστοποιητικό νόσησης. Το νέο πιστοποιητικό θα περιλαμβάνει κάτι παρόμοιο, δηλαδή θα είναι μια ενιαία βάση δεδομένων που θα δείχνει εάν ο κάτοχός του «έχει εμβολιαστεί, έχει ασθενήσει ή έχει αρνητικό τεστ».

Διαβάστε επίσης:

  • Έκκληση για επίσπευση της εφαρμογής του ψηφιακού πιστοποιητικού
  • ‘Ετοιμοι για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!