Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Λιβανός από Αγρίνιο: Προστατεύουμε τους παραγωγούς μας, θωρακίσουμε τα ελληνικά προϊόντα
[Η Ναυτεμπορική]: Λιβανός από Αγρίνιο: Προστατεύουμε τους παραγωγούς μας, θωρακίσουμε τα ελληνικά προϊόντα

[Η Ναυτεμπορική]: Λιβανός από Αγρίνιο: Προστατεύουμε τους παραγωγούς μας, θωρακίσουμε τα ελληνικά προϊόντα

«Η πολιτική μας στηρίζεται στην αλήθεια και στα έργα» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε για τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα μέσω εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, στο Αγρίνιο.

Αναφερόμενους στους ελέγχους για την πάταξη των «ελληνοποίησεων» ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε «Προστατεύουμε τους παραγωγούς μας και ενισχύουμε το εισόδημά τους» προσθέτοντας ότι «ο ΕΛΓΟ πλέον αυξάνει σημαντικά τους ελέγχους στα σημεία πώλησης. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο, για να θωρακίσουμε τα ελληνικά προϊόντα», είπε.

Μιλώντας για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Λιβανός ανέπτυξε τις προοπτικές που δίνει στους Έλληνες παραγωγούς καθώς έχουν στη διάθεσή τους να αξιοποιήσουν 22 δισ. ευρώ (ΚΑΠ, ΕΠΑλΘ και Ταμείο Ανάκαμψης).

«Δίνουμε 80 εκατ. ευρώ για τους Γεωργικούς Συμβούλους. Υπηρεσίες που θα χρησιμοποιηθούν από τουλάχιστον 35.000 αγρότες και νέους αγρότες, ώστε να υποστηριχθούν στην τεχνική- οικονομική και περιβαλλοντική διαχείριση της εκμετάλλευσής τους χωρίς να επιβαρύνονται με το κόστος της συμβουλής. Μέσα στον επόμενο μήνα θα δημοσιεύσουμε την πρόσκληση για τους γεωργικούς συμβούλους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λιβανός.

Πρόσθεσε ότι «επιταχύνουμε το μέτρο για τα σχέδια βελτίωσης και δίνουμε 180 εκατ. ευρώ στους κατ΄ επάγγελμα γεωργούς για την απόκτηση νέων σύγχρονων μονάδων, και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων» και συμπλήρωσε: «Δίνουμε 490 εκατ. ευρώ στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία. Στηρίζουμε στην πράξη τους αγρότες που επιλέγουν τη βιολογική παραγωγή, ώστε τα βιολογικά προϊόντα να μπουν σε κάθε σπίτι και ο πρωτογενής τομέας μας να γίνει πιο ανταγωνιστικός, εξωστρεφής, βιώσιμος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!