Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε λειτουργία το πρώτο φαρμακείο στο Καστελόριζο
[Η Ναυτεμπορική]: Σε λειτουργία το πρώτο φαρμακείο στο Καστελόριζο

[Η Ναυτεμπορική]: Σε λειτουργία το πρώτο φαρμακείο στο Καστελόριζο

«Η ίδρυση φαρμακείου στο Καστελόριζο ήταν μια εθνική αναγκαιότητα, μια υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους του ακριτικού μας νησιού, που για πολλές γενιές με την αγάπη για τον τόπο τους στηρίζουν την ιστορική του συνέχεια και αγωνίζονται για την ευημερία και την προοπτική του. Έπρεπε λοιπόν μεταξύ των δομών υγείας που είναι υποχρέωση όλων να υπάρχουν σε αυτό το νησί, να υπάρχει και αυτό το φαρμακείο» τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του φαρμακείου «Παύλος Γιαννακόπουλος» ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς.

Όπως είπε, «η πανδημία απέδειξε για ακόμη μια φορά τη δυναμική και τη αναγκαιότητα των 10.000 φαρμακείων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα φαρμακεία απέδειξαν από την αρχή της πανδημίας ότι αποτελούν σημαντικό κρίκο της Δημόσιας Υγείας και σε περιόδους υγειονομικών κρίσεων όπως αυτή που βιώνουμε. Οι γαρμακοποιοί είναι αυτοί που βρίσκονται καθημερινά κοντά στους πολίτες, συμβουλεύοντας, ενημερώνοντας, εμβολιάζοντας και διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης».

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ επισήμανε πως «θα πρέπει επιτέλους η πολιτεία να κάνει πράξη αυτό που προεκλογικά είχε εξαγγείλει αυτή η κυβέρνηση. Την οικονομική στήριξη φαρμακείων σε απομονωμένες περιοχές, όπως το φαρμακείο στο Καστελόριζο, στο Τριεθνές, στη Νίσυρο, στη Φολέγανδρο, στους Φούρνους και σε τόσα άλλα μέρη της Ελλάδος».

Ο κ. Βαλτάς συνεχάρη το ΔΣ και τον πρόεδρο του Φ.Σ. Δωδεκανήσου, Ν. Φουτούλη, για την επιμονή και τον αγώνα του για την υλοποίηση αυτού του οράματος της λειτουργίας του φαρμακείου, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αλλά και όλους όσοι συνέδραμαν στη δημιουργία και λειτουργία του φαρμακείου αυτού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!