Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Λύση για τους αποσταγματοποιούς από Βορίδη – Βεσυρόπουλο
[Η Ναυτεμπορική]: Λύση για τους αποσταγματοποιούς από Βορίδη – Βεσυρόπουλο

[Η Ναυτεμπορική]: Λύση για τους αποσταγματοποιούς από Βορίδη – Βεσυρόπουλο

Διέξοδο στους αποσταγματοποιούς δίνουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Η κακοκαιρία επηρέασε τον αμπελοοινικό τομέα και οδήγησε στη μείωση της ποιότητας σε οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου. Έτσι τα δύο υπουργεία συνεργάστηκαν για να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση για τους διήμερους αμβυκούχους.

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους αμπελοκαλλιεργητές να αξιοποιήσουν την παραγωγή των σταφυλιών τους που δεν είναι πλέον επιλέξιμα για οινοποίηση, κατευθύνοντάς την σε μικρά αποσταγματοποιεία (διήμεροι).

Με τον τρόπο αυτό οι κύριοι Βορίδης και Βεσυρόπουλος δίνουν τέλος στην αγωνία των διήμερων αμβυκούχων προκειμένου εκείνοι να ασκήσουν ομαλά τη δραστηριότητά τους και επιτρέπει στους αμπελοκαλλιεργητές να αξιοποιήσουν την παραγωγή τους οδηγώντας την σε άλλα αμπελοοινικά προϊόντα.

Η εξέλιξη αυτή άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους άμεσα ενδιαφερόμενους κι αυτό αποτυπώνεται στην αντίδραση του δήμαρχου Τυρνάβου, Γιάννη Κόκουρα και του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδος, Βασίλη Παπαγρηγορίου. Αμφότεροι ευχαρίστησαν τους υπουργούς για τη γρήγορη διευθέτηση του ζητήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!