Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Λίνα Μενδώνη: «Επιθετική και απειλητική η κίνηση Ερντογάν για την Αγία Σοφία»
[Η Ναυτεμπορική]: Λίνα Μενδώνη: «Επιθετική και απειλητική η κίνηση Ερντογάν για την Αγία Σοφία»

[Η Ναυτεμπορική]: Λίνα Μενδώνη: «Επιθετική και απειλητική η κίνηση Ερντογάν για την Αγία Σοφία»

«Επιθετική και απειλητική» χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την κίνηση Ερντογάν σχετικά με την Αγία Σοφία.

Η υπουργός, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ανέφερε ότι ήταν «σοφό» το διάταγμα του Κεμάλ Ατατούρκ του 1934 που όριζε ως μνημείο την Αγία Σοφία.

Όπως εξήγησε, «με τις πρωτοβουλίες του Ερντογάν στόχος είναι να επιστρέψει στον 15ο αιώνα αλλά έτσι απομειώνεται η οικουμενική αξία του μνημείου αυτού». Η υπουργός Πολιτισμού υπενθύμισε, επίσης, ότι η Ελλάδα «έχει αντιδράσει με την ενημέρωση των κρατών-μελών της UNESCO γιατί η Αγία Σοφία πρέπει να μείνει Μουσείο».

«Η Τουρκία αγνοεί την υποχρέωση που έχει απέναντι στην UNESCO καθώς η Αγία Σοφία είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας και απαιτείται απόφαση της διακυβερνητικής σύσκεψης για αλλαγή του καθεστώτος της» πρόσθεσε η κα Μενδώνη.

«Θέλω να πιστεύω ότι το δικαστήριο θα αρθεί πάνω από πολιτικές σκοπιμότητες» σχολίασε η ίδια με αφορμή την συνεδρίαση του ανωτάτου δικαστηρίου της Τουρκίας για το θέμα. «Ο Πατριάρχης τα είπε όλα» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!