Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Λιμενικό-Κως: Νέες συλλήψεις για το κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες μέσω Τουρκίας
[Η Ναυτεμπορική]: Λιμενικό-Κως: Νέες συλλήψεις για το κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες μέσω Τουρκίας

[Η Ναυτεμπορική]: Λιμενικό-Κως: Νέες συλλήψεις για το κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες μέσω Τουρκίας

Συνεχίζει τις έρευνες το Λιμενικό μετά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην Κω που διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, τους εξασφάλιζε διαμονή στο νησί και εν συνεχεία διευκόλυνε την προώθησή τους στην ενδοχώρα.

Έπειτα από συλλογή νεώτερων στοιχείων που προέκυψαν και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, απογευματινές ώρες της Κυριακής στελέχη του λιμεναρχείου Κω, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του τοπικού Λιμεναρχείου, της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κω και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) της ΕΛ.ΑΣ, έγινε έρευνα σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω, όπου εντοπίστηκαν εννέα αλλοδαποί, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Ακολούθησε η σύλληψη της 67χρονης ιδιοκτήτριας της εν λόγω ξενοδοχειακής μονάδας.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης περαιτέρω πληροφοριών, βραδινές ώρες της Δευτέρας, συνελήφθη έξω από την ίδια μονάδα 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται ότι επρόκειτο να προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα τους εν λόγω αλλοδαπούς και να διευκολύνει τη μετακίνησή τους προς την ενδοχώρα. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο ρόλος του συγκεκριμένου αλλοδαπού στην εγκληματική οργάνωση ήταν να προμηθεύει με πλαστά έγγραφα τους παράνομα εισερχόμενους αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Κω, ώστε εν συνεχεία να προωθηθούν στην ενδοχώρα.

Επιπλέον, πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, συνελήφθησαν άλλοι δύο αλλοδαποί , ηλικίας 28 και 36 ετών, ενώ αναζητείται και τρίτος 27χρονος αλλοδαπός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!