Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Λιμενικό-Ενώσεις: Να αρθεί η αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων στελεχών
[Η Ναυτεμπορική]: Λιμενικό-Ενώσεις: Να αρθεί η αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων στελεχών

[Η Ναυτεμπορική]: Λιμενικό-Ενώσεις: Να αρθεί η αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων στελεχών

Αντιδρούν οι ενώσεις λιμενικών υπαλλήλων στην επιβολή του ειδικού μέτρου αναστολής καθηκόντων σε ανεμβολίαστους συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.), τελευταία επιβλήθηκε σε τέσσερις λιμενικούς, που υπηρετούν σε υγειονομικές μονάδες, το μέτρο της αναστολής εργασίας, με συνέπεια τη στέρηση των μηνιαίων αποδοχών τους.

Επισημαίνοντας πως επανειλημμένως έχει ενθαρρύνει τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να εμβολιαστούν κατά της λοιμώδους ασθένειας Covid-19 και πως έχει τοποθετηθεί τόσο κατά της επιβολής της υποχρεωτικότητας, όσο και κατά των κυρώσεων, η Ομοσπονδία θεωρεί πως με μέτρο της αναστολής «εξαντλήθηκε η αυστηρότητα στην τήρηση όσων προβλέπονται, καθώς οι εν λόγω συνάδελφοί μας δεν αποτελούν υγειονομικό προσωπικό και μπορούν να προσφέρουν από οποιαδήποτε άλλη οργανική θέση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ζητάμε από την πολιτική και φυσική μας ηγεσία να εξαντλήσει κάθε πιθανή λύση για τη μετακίνηση των συγκεκριμένων συναδέλφων μας σε άλλη υπηρεσία, εφόσον το επιθυμούν, πριν επιβληθεί το δυσμενέστερο από τα μέτρα» αναφέρει η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Με τη σειρά της, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής-Πειραιά και Νήσων κάνει λόγο για αναστολή καθηκόντων σε λιμενικούς που υπηρετούν με διοικητικά καθήκοντα σε δομές υγείας (ΝΝΑ, ΑΝΥΕ), σημειώνοντας πως «μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί περί του υποχρεωτικού εμβολιασμού των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, δηλώνουμε κατ’ αρχήν αντίθετοι σε κάθε είδους διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων συναδέλφων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!